Meditacija je dobra zamena za seks

0

Ukoliko se nalazite u fazi u kojoj ste solo i ne dobijate onoliko nežnosti koliko zaslužujete, naučnici vam preporučuju da naučite da se opustite i na drugi način svoj um pročistite od svih misli

med

Ukoliko ste sami, iskoristite lepo prolećno vreme da meditirate u prirodi. Možda vam se posreći i upoznate srodnu dušu

Najnovije istraživanje pokazalo je da se tokom meditacije, baš kao i kod orgazma, dešava momenat potpunog prepuštanja kontrole čime se aktivira jedna ista funkcija u mozgu i dolazi do oslobađanja od nagomilanog stresa na nivou čitavog tela.

Iako je još ranije utvrđeno da se seksom aktivira desna strana mozga, a meditacijom leva, zadužena za kreativnost, skladištenje srećnih uspomena i ljubavna osećanja, ukupna moždana aktivnost je zapravo centrirana i nije toliko važno odakle i kojim putem će signal za relaksaciju doći.

Ono što je organizmu svakako potrebno, jeste da pronađe način da, makar s vremena na vreme, isključi navalu nekontrolisanih misli o svakodnevnici, tzv. mentalno brbljanje, kako bi došlo do razbijanja fizičkih i mentalnih okvira koje smo sami sebi zacrtali i zbog čega nam se ponekad dešava da od drveća ne vidimo šumu.

Stoga, pronađite u knjižarama knjigu o meditaciji i naučite da se opustite, kako biste u svoj obavezama prenatrpani život uskoro mogli da primite nekog novog.

 

 

 

Komentari
Loading...