Med i voda – najbolja kombinacija za vaše zdravlje

Verovatno ste već čuli da je čaša tople vode idealan napitak za početak dana, kao i da med povoljno utiče na vaše zdravlje. A da li ste znali da kombinacija tople vode i meda ima višestruko povoljan uticaj na vaše zdravlje.

1895

1. Pomaže vam da smršate

Šećer koji se nalazi u medu je prirodan i predstavlja zdrav izvor kalorija. Ne samo to, već ova kombinacija će umanjiti povećanu želju za slatkišima.

2. Poboljšava probavu

Med i voda mogu regulisati rad probavnog sistema. Antiseptična dejstva meda utiču povoljno na probavu, a kombinacija s vodom omekšava stolicu.

3. Ojačava imunitet

Med ima neverovatnu sposobnost neutralizovanja bakterija. Naročito se preporučuje organski med koji ima najviše enzima minerala i vitamina koji se bore protiv bakterija. Med je i odličan antioksidans, koji pomaže u borbi protiv slobodnih radikala.

4. Smanjuje alergije

Prirodni med iz vašeg podneblja može pomoći organizmu da se navikne na pelud. U ovom slulčaju voda nije obavezna, ali dodatna hidratacija nikako ne može škoditi.

5. Podiže energiju

Ne morate da posežete za kafom da biste se razbudili – promešajte malo meda u toploj vodi. Ova zdrava kombinacija vam takođe može vratiti polet i energiju.

6. Umiruje upalu grla i ublažuje kašalj

Sudeći prema preporuci čuvene klinike Mayo, topla voda i med mogu ublažiti iritaciju grla i umiriti kašalj.

7. Detoksikacija

Med i voda će pomoći vašem organizmu da se reši otrova. Dobra probava, na koju takođe utiče med, je zaslužna za detoksikaciju organizma. Još bolje rezultate ćete dobiti ako medu i vodi dodate i limun. Kiselina u limunu utiče pozitivno na  enzime i stimuliše rad jetre.

8. Smanjuje gasove

Osećate se naduto i imate gasove? Pomoć potražite u toploj vodi i limunu.

9. Poboljšajte zdravlje

Ne samo da će topla voda i med poboljšati hidrataciju, već će povećati i nivo dobrog holesterola i smanjiti rizik od srčanih obolenja.

Mnogi su čitali i ove tekstove:

Komentari
Loading...