Med i orah – najbolja kombinacija za zdravlje

Orah u kombinaciji sa medom predstavlja izuzetan prirodni lek čija se lekovitost ne može uporediti niti sa najmoćnijim farmaceuskim preparatima. Kombinacija meda i oraha našem organizmu obezbeđuje sve neophodne vitamine, mineralne materije, belančevine, masti, ugljenehidrate te još mnogo toga.

med

PRIRODNI LEK ZA ANEMIJU na bazi meda i oraha – Pripremiti smesu od pola kilograma meda i pola kilograma mlevenih oraha i soka od jednog limuna. Sve zajedno dobro izmešati te dobijenu smesu uzimati 3 puta dnevno po jednu kašiku. Med sa orahom je dobar za oporavak iscrpljenih i anemičnih osoba.

VISOK KRVNI PRITISAK – Kod problema sa visokim krvnim pritiskom preporučuje se svakodnevno uzimanje 100 grama oraha i iste količine meda u periodu od 45 dana.

GLAVOBOLJE – ne samo da je jako ukusna poslastica med u kombinaciji sa orasima, već zaista dokazano  pomaže i kod problema sa glavoboljom i nesanicom.

ĆIR NA ŽELUCU – kod problema sa čirom potrebno je pripremiti orahovo mleko sa medom. Priprema je vrlo jednostavna; 20 grama mlevenih oraha pomeša se sa vrelom vodom, dobro promućka i procedi. U mleko se dodaju 2 kašike meda i uzimajte pola sata pre svakog jela 2-3 kašike.

PROTIV IMPOTENCIJE pomaže od davnina isproban recept: mleveni orah pomešan sa medom u istoj proporciji. Uzimaju se dve kašike dva-tri puta na dan, pola sata posle jela. Da bi se postigli željeni efekti tura treba da traje najmanje od 20 do 30 dana.

KOD ANEMIJE – Pripremiti smesu od pola kilograma livadskog meda, pola kilograma mlevenih oraha i jednog limuna. Sve se dobro izmeša i uzima svaka tri do četiri sata. Smesa je veoma dobra za oporavak anemičnih i iscrpljenih osoba.

ZA LEČENJE HIPERTENZIJE i nedostatka gvožđa – anemije, treba svakodnevno uzimati 100 grama oraha sa istom količinom meda, najmanje 45 dana. Med i orasi su veoma delotvorni i kod ishemije srca. Kašika meda sa tri-četiri oraha ne samo da je izvanredan delikates, već i sredstvo protiv glavobolje, nesanice, skleroze. Ista doza dovoljna je da se zaštitimo od povećane radijacije, tvrdi poznati američki lekar D. Gejl.

Komentari
Loading...