Generic filters
Exact matches only

MAST od čuvarkuće je pravi prirodni melem za kožu RECEPT-VIDEO

Mast od čuvarkuće je pravi prirodni melem za kožu koji nema šta ne leči.   Za ovaj recept trebaće vam sveža čuvarkuća i svinjska mast oprana u 9 voda.

Priprema je jednostavna, zato nemojte puno da čekate, napravite brzo i lako ovu prirodnu kremu kod kuće! Iskustva su fantastična, višestruko je korisna za zdravlje!

 

Najbolje se pokazala domaća mast od čuvarkuće recept za prirodno lečenje ekcema i raznih drugih probleme sa kožom.

Ova blaga krema od cuvarkuce i masti uspešno otklanja vidljive bore oko očiju, akne, bubuljice, fleke na licu, mitisere, pege. Mast od cuvarkuce za lice je neprikosnovena jer će u kratkom roku da vam otkloni sve neprijatnosti na koži.

RECEPT VIDEO

Potpuno je bezbedna za korišćenje…

Koriste se čuvarkuća i svinjska mast za uklanjanje bradavica i čireva po koži. Eliminišu svrab nakon ujeda komaraca i drugih insekata, pomoćiće i da vam ranice po koži brže zacele. Jako se dobro pokazala ova krema za opekotine od sunca.

Smiriće vam kožu nakon jednog mazanja… Svinjska mast i čuvarkuća su proverena kombinacija koju jako ceni naša narodna medicina i fitoterapija.

Odličan su prirodni lek za kurje oko, ispucale pete i tvrde tabane.

Dovoljno je da samo jednom premažete melem od čuvarkuće u tankom sloju i koža će vam odmah biti mekša i elastičnija, nećete više imati gruba stopala.

Sa ovom mašču možete premazati i spoljašnje hemoroide, pa i herpes na ustima jer nema nikakvo štetno dejstvo niti se javljaju nuspojave.

List čuvarkuće je najbolje brati sada, početkom leta jer tada sadrži najviše lekovitog soka. Na mnogo načina se može upotrebiti čuvarkuća kao lek, njene dobrobiti po zdravlje su fascinantne .

 

Latinski naziv za čuvarkuću je Sempervivum tectorum („uvek živa“) a englezi je nazivaju Houseleek…

 

RECEPT

Čuvarkuća se smatra za jedan od vrlo sigurnih lekova bez kontraindikacija, ali nije na odmet da budete pažljivi. Naša preporuka je da se i pre upotrebe prirodnih lekova posavetujte sa lekarom.

Potrebno je:
1 šaka iseckanih listova čuvarkuće
100 g masti

Postupak:
Da bi svinjska mast bila spremna za upotrebu, potrebno je da je operete u devet voda. Ovo je jedan od najkorišćenijih preparata za lice od davnina.
Kada ste sigurni da je sva so izašla iz masti, možete da pomešate sastojke. Na laganoj temperaturi otopite mast i listove čuvarkuće, ali vodite računa da ne proključa. Kada su se sastojci sjedinili, sklonite sa šporeta i kada se malo prohladi, sipajte u neku staru kutiju od kreme. Ostavite kutiju u frižider da odstoji bar dvanaest sati.
Mast od čuvarkuće je preporučljivo da čuvate u frižideru kako se ne bi užegla na sobnoj temperaturi. Čuvarkuća ne menja svoj sastav, pa ako je izložite niskim temperaturama, neće izgubiti na kvalitetu.

Možete na lice nanositi i cele (rasečene uzdužno) listove čuvarkuće.

Foto Facebook
Autor/Izvor Dijetamesecevemene
Komentari
Loading...