Generic filters
Exact matches only

Maslinovo ulje u službi lepote

Maslinovo ulje je od davnina poznato!

 

Ono nije novost u svetu prirodne kozmetike, primetićete da je ono često u kozmetičkim preparatima. Nije ono jedino blagotvorno ulje koje utiče na lepotu kože.

Maslinovo ulje čini da obroci budu ukusniji i zdraviji, ali možda niste znali da može da vam pomogne oko podočnjaka. Ono je bogato mineralima i vitaminima, kao i prirodnim masnim kiselinama. Bogato je i antioksidansima, pa ga rado koristimo kada hoćemo da podmladimo lice na prirodan i siguran način.

Maslinovo ulje protiv podočnjaka sadrži vitamine A i E

Vitamin A je neophodan za lepo i negovano lice. Uz njega možete da zaboravite na bore, flekice, podočnjake i bubuljice. Ovaj vitamin utiče na pravilan rad celog organizma i zaslužan je za obnavljanje ćelija kože. Ako ga imamo u manjoj meri nego što je koži potrebno, koža postaje suva i neelastična. Kada nemate dovoljno vitamina A, to će se lako videti na vašoj koži koja će u predelu ispod očiju biti opuštena.

Vitamin E je tu da ukloni podočnjake. Maslinovo ulje za podočnjake u sebi sadrži mnogo ovog vitamina.

Uklanjanje podočnjaka zaista ume da bude prava noćna mora. Nekad je baš teško da utvrdite zašto se oni stalno vraćaju i zašto su tako izraženi.

Maslinovo ulje može da vam pomogne u borbi protiv podočnjaka, ali je veoma bitno da utvrdite uzrok nastanka podočnjaka. Nekad ćete uložiti mnogo vremena u otkrivanju pravog razloga, ali tek kada ga saznate, moćićete da ih otklonite u potpunosti.

Evo najčešćih razloga zbog kojih se podočnjaci pojavljuju na vašem licu:

  • hormonske promene
  • alergije
  • nedovoljna ili neadekvatna nega lica
  • nasledni faktor
  • previše slana hrana
  • nedovoljno sna
  • stres
  • pušenje i preteran unos alkohola
  • poremećaj cirkulacije

Nana i maslinovo ulje za podočnjake

Ovaj recept možete da isprobate kod kuće, a redovnom primenom ćete uspeti da smanjite ili u potpunosti otklonite tamne podočnjake.

Iseckanu svežu nanu treba da stavite u blender, i dodate nekoliko kapi maslinovog ulja. Blendirajte dok ne dobijete gustu smesu. Ovu svežu smesu stavite na podočnjake. Naravno, lice pre toga treba da bude očišćeno. Najbolje je da nanu i maslinovo ulje stavljate pred spavanje i da držite pola sata ili duže, a zatim isperete. Ova maska je odlična za tamne podočnjake!

Kada skinete masku, treba da namažete kremu za podočnjake. Krema direktno deluje na problem i treba da vam postane sastavni deo nege. Kada nabavite kvalitetnu kremu, i ako uz to koristite maslinovo ulje, za vrlo kratko vreme, vi ćete se osloboditi dosadnih podočnjaka.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...