Generic filters
Exact matches only

Mali rituali za nalet jutarnje energije!

Novogodišnja euforija polako jenjava, famozni doček je prošao, ludovalo se, zabavljalo, ali većina ljudi se i nekoliko dana nakon toga oseća umorno i iscrpljeno. Čini se kao da će više sna popraviti stvari, ali tajna se zapravo krije u nekoliko jutarnjih rituala koji će vam pružiti potrebnu energiju, popraviti raspoloženje i pomoći da izgurate dan.

1339593986zivot-budjenje
1. Neka doručak bude vaša prva aktivnost

Za sam početak dana vašem organizmu je potrebno „gorivo“ kako bi moglo da funkcioniše normalno. Ovo ne uključuje slatkiše koji brzo podižu energiju, jer ta energija još brže pada i remeti nivo šećera u krvi, probleme sa pritiskom, kao i gojenje. Takođe, imajte u vidu i da iznegavanje doručka iscrpljuje i umara, dok redovno konzumiranje popravlja raspoloženje.

Važno je i šta jedete za doručak – stručnjaci preporučuju da prvi obrok obavezno sadrži vlakna i proteine, a da šećere i zasićene masti izbegavate.

2. Muzika čini čuda za raspoloženje

Nekoliko studija potvrdilo je da muzika popravlja raspoloženje, jer direktno utiče na mozak i podiže nivo dopamina, koji pruža osećaj zadovoljstva. Započnite dan umirujućim melodijama!

3. Setite se svega na čemu ste zahvalni

Ako se setite svega što imate na čemu ste zahvalni i što vas čini srećnim, znatno bolje ćete se osećati. Nije važno da li je u pitanju porodica, prijatelji, partner ili dobar posao, prisećanje na dragocene trenutke probudiće u vamanalet energije i dobar osećaj.

4. Kvalitetan dan počinje vežbanjem

Da li ste znali da vežbanje pre posla izoštrava mentalne sposobnosti i pomaže telu da se lakše izbori sa stresom? Takođe, ako trenirate ujutro, imaćete bolju koncentraciju i pamćenje, a bićete i raspoloženiji!

pressonline/stil

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]

Komentari
Loading...