Male promene su dovoljne za život bez bola

Nije potrebno promeniti sve životne navike kako biste živeli dugo i bili zdravi! Samo male promene mogu sprečiti razvoj raznih bolesti.
10-načina-na-koje-ugrožavate-svoje-mentalno-zdravlje

Osećajte se dobro od jutra do mraka uz pravilan izbor namirnica, redovne lekarske preglede i pravilnu higijenu!

Sutra ujutru skuvajte kafu ili čaj bez šećera i to će biti odličan početak! Danas je teško zaobići šećer jer se nalazi u gotovo svim proizvodima, ali ako sami pripremate svoje obroke, lako ćete izbeći tu zamku. Umesto žitarica, doručkujte jaja ili povrće te namirnica koje su bogate antioksidantima poput borovnica, brusnica, malina, kupina. Ovakav doručak osigurava zaštitu od štetnog uticaja slobodnih radikala.

Čistoća je pola zdravlja

Nakon doručka ne zanemarite oralnu higijenu! Odaberite idealnu četkicu i perite zube redovno! Bila ona klasična ili električna – menjate je svaka tri meseca iako ne izgleda istrošena. Higijena usne šupljine vas štiti od zubnih naslaga i ostalih pojava koje vode do karijesa. Četkicu držite što dalje od školjke kako bakterije ne bi dospele u vaša usta. Nakon što se oprali zube ne stavljajte na nju poklopac kako ne bi ostala vlažna, što prija bržem širenju bakterija.

Crni čaj

Neka ispijanje crnog čaja postane deo vaše dnevne rutine! Naučna istraživanja sprovedena u Singapuru sugeriišu da pijenje crnog čaja značajno umanjuje rizik od razvoja Parkinsonove bolesti i to za čak 71 posto.Sve više istraživanja pokazuje da dnevno konzumiranje tri ili više šoljica crnog čaja zasigurno smanjuje rizik od bolesti srca. Što se tiče karcinoma, osteoporoze i karijesa, postoje naznake o blagotvornom učinku , ali dokazi nisu dovoljno jaki. On će uz to održava kardiovaskularno zdravlje, jačati imuni sistem i pojačati koncentraciju! U crni čaj nemojte dodavati šećer i mleko.

Neka vaš svaki obrok bude zdrav!

Crveno je zdravo! Jedite papriku, paradajz, čili…. Paradajz sadrži najviše likopena koja joj daju boju, a istraživanja potvrđuju da je upravo likopen najjači antioksidant iz grupe karotenoida. Likopen ima jedinstvenu sposobnost uništavanja slobodnih radikala koji mogu oštetiti ćelije.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]
Komentari
Loading...