Magnezijum hlorid za podmlađivanje zglobova

Nekoliko puta smo dobili pitanje tipa “Može li magnezijum hlorid da pomogne kod viška kalcijuma u zglobovima?”. Veliki interes za ovu temu pojavio se, jer internetom kruži pismo izvesnog sveštenika Jahn Schorra koji tvrdi da je uzimanjem magnezijum hlorida izlečio svoju bolesnu kičmu zbog koje je ostao skoro paralizovan. Istražili smo i evo što smo saznali.

morska so

Kalcijum i magnezijum ključni su za zdravlje kostiju

Kalcijum je bitan za okoštavanje i visok unos kalcijuma štiti od bolesti poput osteoporoze i karijesa. Međutim, ukoliko se kalcijum ne uzima sa magnezijumom on može da učini više štete nego koristi. Za apsorpciju kalcijuma potreban je magnezijum, a ako ga nema, neapsorbovani kalcijum se taloži u telu, najviše u kostima i na zglobovima. Tada se javljaju simptomi artritisa. Ukoliko se kalcijum nataloži u srcu može da dođe do velikih komplikacija.

Kalcifikacija (taloženje kalcijuma u tkivima) može da prouzrokuje bolesti srca, rak, naboranu kožu, bubrežni kamenac, osteoporozu, probleme sa zubima i druge zdravstvene probleme.

Zdrave ćelije u telu imaju visoki udeo magnezijuma i nizak udeo kalcijuma.

Kako da konzumirate magnezijum?

Magnezijum dolazi u više oblika. Recimo, magnezijum sulfat se koristi kao laksativ (za otvaranje probave). Magnezijum hlorid se najbolje apsorbuje u telu pa se predlaže uzimanje magnezijuma u takvom obliku.

Magnezijum – mineral za podmlađivanje

Kalcijum je preko potreban mineral dokle god se nalazi u zubima i u kostima. Onda kada se počne nakupljati u zglobovima i u mekom tkivu nastaju problemi. Konstantno uzimanje magnezijum pomaže kod apsorpcije kalcijuma pa ne nastaje višak. Uz dovoljnu količinu magnezijuma ne dolazi do okoštavanja zglobova.

“Magnezijum može da leči degenerativne kalcifikacije naše telesne strukture povezane sa starenjem i, uz to, i da nam pomogne da se podmladimo” kaže bio-terapeut Walter Last

Gde da kupite magnezijum hlorid?

Magnezijum hlorid može da se kupi u prodavnicama zdrave hrane. Na tržištu postoje i tablete magnezijuma koje koštaju oko 250 dinara (ali to nije magnezijum hlorid).

Jedno iskustvo koje smo našli na Internetu:

Pijem magnezijum hlorid od septembra 2011. godine i osećam bitno smanjenje bolova u ramenu, kao i manje škljocanja u kolenima.

Priprema i doziranje magnezijum hlorida

U bocu stavite 33 grama magnezijum hlorida. Sipati 1 litar mlake vode (naš sveštenik sa početka priče savetuje da se voda prokuva pa ohladi). Bocu zatvorite i dobro protresite da se smesa dobro izmeša i otopi. Smesa može da stoji u frižideru, ali i ne mora. Smesa nema rok trajanja.

Dnevna doza: 50-100 ml (veličina male šoljice za kafu)

Na vama je da odlučite da li želite da isprobate. Javite nam da li deluje. 🙂

 

Autor:krenizdravo.rs

Komentari
Loading...