Generic filters
Exact matches only

Loše navike koje telo ne podnosi

0

Analizirajte svoje telo. Dobar deo “pripada” nogama. A mi baš ne marimo mnogo za njih. Razmislite, šta biste sve mogli da uradite za svoje donje ekstremitete.

zena lose navike
Udahnite vazduh, ali u prirodni – tu je najidealnija moguća kombinacija gasova za pluća. Šta ulazi u vaša plućna krila?

Dajemo vam kratku listu prekršaja koje naše telo ne oprašta:

1. Malo kretanja
Slaba cirkulacija, koja se najčešće javlja kao posledica nedostatka fizičke aktivnosti, dovodi do začepljenja arterija, a to povećava rizik od moždanog udara. Ukoliko svakodnevno šetate samo 20 minuta ili tri sata jednom nedeljno, prepolovićete rizik.

2. Previše alkohola
Alkohol šteti, to svi znaju. Treća čaša vina ili piva znatno opterećuje jetru, a koja čašica više može stvoriti još veće probleme. Ako želite sačuvati zdravlje, klonite se alkohola.

3. Cigarete
Pušenje cigareta dovodi do sužavanja krvnih sudova, a samim tim i do pojave hipertenzije. Otrovi iz cigareta ometaju sve pa i rast i sposobnost regeneracije koštanog tkiva, što u kasnijem dobu može dovesti do osteoporoze. Još sedam godina nakon što prestanete s pušenjem vaše telo će izbacivati otrove nakupljene u organizmu.

Namirnice koje jačaju kosti

4. Opterećena kičma
Kičma “pamti” svako preopterećenje. Dva sata sedenja u automobilu za kičmu je gore nego osam sati sedenja u kancelariji, jer tamo ipak, s vremena na vreme, protegnete noge i kičmu. Kičmeni stup je naročito osetljiv u donjem delu. Kad god možete, radite vežbe za jačanje leđnih mišića.

5. Previše mesnih prerađevina
Svakodnevno konzumiranje mesnih prerađevina nije zdravo. Lekari su ustanovili da zasićene životinjske masti razgradnjom u našem organizmu stvaraju supstance koje povećavaju opasnost od pojave kardiovaskularnih bolesti. Za početak, izaberite jedan dan u nedelji kada uopšte nećete jesti mesne prerađevine.

6. Premalo tečnosti
Koliko dnevno unosite tečnosti u organizam? Malo? Ako niste znali, stručnjaci su utvrdili da je 8 čaša dnevno neophodno za normalno funkcionisanje organizma. Ne mora to da bude voda, pijte negazirane sokove (prirodni, sveže ceđeni su najbolji), jogurt, mleko, čaj.

Mnogi su ćitali i ove tekstove:

Komentari
Loading...