Liposukcija

U savremenom društvu vitka linija postaje veoma popularna, ukoliko ne i opsesija. Mnogi su u mogućnosti da putem dijete i vežbanja steknu takvu liniju. Međutim ima mnogo pacijenata kod kojih to jednostavno nije dovoljno. Takvi pacijenti (i žene i miškarci) predstavljaju potencijalne kandidate za liposukciju. Po statistici mnogih udruženja za plastičnu i estetsku hirurgiju jedna od najpopularnijih estetskih operacija je liposukcija.

lipo

Važno je napomenuti da se liposukcija ne koristi za uklanjanje ukupnog viška telesne težine, već je njena indikacija oblikovanje tela.

Liposukcija može da se uradi na nekoliko regija tela u isto vreme i može biti urađena u kombinaciji sa drugim estetskim operacijama.

KANDIDATI ZA LIPOSUKCIJU

Liposukcija je naročito dobra za pacijente koji imaju relativno normalnu težinu ali imaju izraženu količinu masnog tkiva u predelu stomaka, butina ili nekog drugog dela tela, tako da izgledaju disproporcijalno. Ovi lokalizovani depoziti masti ponekad mogu biti nasledna osobina i ne mogu se odkloniti dijetom ili vežbanjem. Liposukcija je često jedini način da se oni eliminišu.

Idealan kandidat za liposukciju je mlada, relativno vitka osoba sa lokalizovanim masnim naslagama i zategnutom kožom.

Prosečno idealan kandidat za liposukciju je osoba između 30 do 45 godina starosti i težinom 5 do 10 kilograma iznad idealne i izvestan stepen olabavljenosti kože.

Najmanje idealan kandidat je obično osoba preko 35 godina, koja ima preko 20 kilograma iznad idealne težine, sa ožiljcima, strijama, ptozom zadnjice i izraženom opuštenom kožom.

Ostavite odgovor