Generic filters
Exact matches only

Limunom protiv viška kilograma

Limun je bogat esencijalnim uljima koja blokiraju sintezu holesterola, dok jedna vrsta šećera, polikosanol, prisutna u kori pomaže sagorevanju masti.

Zbogom salo i celulit

Tajna sigurnog gubljenja kilograma? Oduzimanje 7000 kalorija nedeljno, hiljadu svakog dana.

Dijeta koju vam predlažemo nastala je u saradnji s nutricionistkinjom dr. Evelinom Flaki, a sastoji se u smanjenju masti, a da kalorijski unos ne padne ispod 1200. Omogućuje odstranjivanje po kilogram sala (a ne mišića) nedeljno, pa tako i smanjivanje konfekcijskih brojeva bez muke i patnje.

A limun, zahvaljujući svom pročišćavajućem delovanju, pomaže i u oslobađanju od nakupljenih tečnosti pa i celulita.

Koja je idealna količina? Dnevno treba konzumirati približno četiri limuna (kao sok ili kao ribanu koricu).

Antioksidativno dejstvo

Limun je odlična osnova pročišćavajuće dijete, jer otklanja otrove koji su se nagomilali u telu.

Sve prednosti koje ima zahvaljuje visokoj koncentraciji vitamina C, materije izrazito antioksidativnog dejstva, što pomaže u produžavanju mladosti tkiva (uključujući kožu).

Muka vam je pri samoj pomisli na to koliko je kiseo? Istina, kiseliji je od bilo kog drugog voća, ali to je i njegova prednost.

Pokušajte piti sok zaslađen šećerom ili medom. Ili, još bolje, isecite limun na kriške i jedite ga tako: ubrzo ćete se uveriti koliko vam godi. I, to upravo zbog velike količine limunske kiseline koja osim što steže (korisno i u slučaju dijareje), podstiče rad probavnih enzima.

Suprotno uverenju, limun nije odgovoran za žarenje u želucu. Kiseo je, ali želudac je navikao na jače kiseline pa mu ne može naškoditi niti čisti limunov sok. Štaviše, visok nivo kalijuma u njemu zapravo neutralizuje preterano lučenje kiseline. Upravo zato limun je odlično sredstvo protiv kiseline, ali i dezinficijens.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...