Limun kao rešenje za savršenu liniju

Limun pripada skupini agruma, tačnije citronima.

Limun je delotvoran kod skidanja viška kilograma i neželjenih masnih naslaga. Sadrži velike količine vitamina, baš kao i ostali agrumi poput pomorandže ili grejpa. Vitamin C iz limuna uspešno sprečava pojavu gripe, prehlade, jača imunitet i tako se telo lakše bori protiv štetnih virusa i bakterija.

Smanjuje nivo insulina u krvi i time nas štiti od dijabetesa, šećernih bolesti i visokog holesterola.

Velike količine antioksidansa koji se nalaze u limunu i njegovom soku, pomažu pri razgradnji i izbacivanju viška tečnosti iz tela. S tom tečnosti izlaze negativni i štetni sastojci, kao i bakterije koje organizam nije u mogućnosti probaviti.

Limun je već odavno poznat kao pravi lek protiv masnoća i kalorija. Njegovo svojstvo pozitivno deluje na otapanje, odnosno lakše sagorevanje masnoća u telu. Stoga ćemo redovnim konzumiranjem limuna, skidati neželjene i nakupljene kilograme.

Jednom dnevno popijte čašu vode pomešanu sa svežim sokom od limuna. To će biti prava energetska bomba, puna energije i hranljivih materija. Nikako nemojte piti sam limunov sok jer je visina kiselosti prevelika što može oštetiti zid grla i ždrela. Isceđen limun možete stavljati i u salate.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...