Limun kao prirodni lek protiv raka

Limun kao lek protiv raka je jedna od najnovijih otkrića iz savremene medicine.

lemon

Američki naučni institut za zdravlje u Baltimoru, Merilend, nedavno je objavio da je limun moćan prirodni proizvod za uništavanje kancerogenih ćelija.

Utvrđeno je da je limun čak 10.000 puta snažniji od hemoterapije a što je veoma bitno, pri tom ne utiče na zdrave ćelije. Jedino što još uvek nije objavljeno o kojoj se količini limuna radi.

Bez obzira na to, da je limun kao moćan antioksidans dokazani lek protiv raznih vrsta bolesti pa i raka, poznato je vekovima u nazad.

Beli luk i limun su osnovni sastojci starog tibetanskog leka, nastalog pre više od 2000 godina za koji se zna, da između ostalog, sprečava nastanak tumora.

Danas se govori o tome da limun ima najblagotvorniji efekat na ciste i tumore. Povoljno utiče na sve oblike raka a posebno raka pluća, dojke, prostate, debelog creva i pankreasa.

Limun i zeleni čaj – poznato je da katehini u zelenom čaju smanjuju mogućnost od pojave raka i infarkta a naučnici sa američkog Univerziteta Purdue, pokazali su da se pozitivno dejstvo zelenog čaja povećava dodavanjem limunovog soka (pretežno zbog C vitamina). Zeleni čaj sa limunom učiniće da organizam bolje apsorbuje katehine.

Još nešto o limunu – vitamin C popravlja imunitet organizma i usporava proces starenja, dok limunska kiselina neutrališe otrovne materije iz organizma, olakšava varenje i pospešuje sagorevanje masti. Selen ima antidepresivno dejstvo.

Na sreću, limun se može upotrebljavati tokom cele godine i to u različitim oblicima: kao limunada, dodatak čajevima, sokovima, sosovima, čorbama, slatkim i slanim kolačima, uz ribu, meso…

Ne zaboravite da je i kora od limuna jestiva i korisna. Limonin iz kore limuna ima antiseptičko dejstvo a flavonoidi podstiću razmenu kiseonika u telu.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]
Komentari
Loading...