Generic filters
Exact matches only

Limun je štetan za zdravlje za ovu grupu ljudi

Da li ste znali?

Pun je vitamina C, ali OVAKVOM upotrebom može biti i opasan

 

Nije lako navesti sve koristi koje organizam ima od limuna, odnosno, limunovog soka. Bogat je vitaminom C, pa se suprostavlja slobodnim radikalima u ćelijama, pomaže rad srca i smanjuje rizik od moždanog i srčanog udara. Citrusna kiselina iz limuna pomaže u prevenciji nastanka bolnog kamena u bubregu, a takođe olakšava bol kod upaljenih sinusa, piše Lepa i Srećna.

Utiče na smanjenje nivoa šećera u krvi i odličan je saveznik u borbi protiv virusa. Limun je dragocen i za očuvanje vitke linije jer ubrzava metabolizam, ali i za lepotu jer može da posvetli fleke na koži, smanji masnoću kose i ukloni bradavice. Čini se da je limun svemoguć, ali nutricionisti upozoravaju da ipak postoje određene kategorije ljudi koje limun treba da izbace iz ishrane.

 

Prema rečima stručnjaka, agrumi su najopasniji za osobe sa gastritisom i drugim bolestima digestivnog trakta.

– Limun stimuliše proizvodnju hlorovodonične kiseline u telu. Kada dospe u stomak pacijenta sa problemima sa varenjem, kiselost se još više povećava, što izaziva ne samo nelagodnost, već i pogoršanje zdravstvenih problema – tvrdi nutricionistkinja Natalija Kruglova.

Foto Unsplash
Autor/Izvor SrbijaDanas
Komentari
Loading...