Lice kao pokazatelj našeg zdravlja

Izgledu jezika se još od starih vremena davao veliki značaj. Najčešće se posmatra oblik, veličina i boja, a promene ukazuju na probleme s unutrašnjim organima.
lice

Koža lica direktno je vezana za rad unutrašnjih organa. Kada dođe do promene u njihovom radu pojavljuju se crvenilo i akne na koži, a posebno kod osoba koje imaju osetljivu kožu lica.
Postavlja se pitanje na koje delove lica se očitavaju problemi unutrašnjih organa.

Deo lica iznad obrva predstavlja creva, dok se problem sa žuči može očitati sa strane očiju. U slučaju bolesti žuči tu se mogu pojaviti crvenilo, svrabež i perutanje kože.
Promene na koži  između obrva ukazuju na loš rad jetre, a problemi u radu jetre se mogu očitavati i kao crvenilo očiju i pogoršanjem vida. Obrazi pokazuju stanje pluća.
Vrh nosa je slika rada srca, dok nozdrve predstavljaju bronhije. Usta odražavaju stanje želuca, a pojava pukotina i perutanje u uglovima usana ukazuju na loš rad želuca. Brada je odraz zdravlja polnih organa (kod žena jajnici, kod muškaraca prostata).

Oči mogu ukazati ne samo na psihičko već i fizičko stanje čoveka. Ako vam oči suze pri prelasku iz toplo u hladno, to pokazuje kako imate manjak kalijuma u organizmu. Često, bezrazložna pojava suza u očima, ukazuje na nervozu i problem sa slezenom.

Izgledu jezika se još od starih vremena davalo veliko značenje. Najčešće se posmatra oblik, veličina i boja, a promene ukazuju na probleme sa unutrašnjim organima. Crvena boja jezika ukazuje na  toksičnost i visoku telesnu temperaturu. Tamno crvena boja može biti znak pneumonije, infektivnih i bolesti bubrega. Bled jezik je odraz anemije. Plavkast jezik ukazuje na poremećaj rada srca. Žute naslage su znak za loš rad žuči, a bele naslage su znak lošeg rada želuca.

 

 

 

Komentari
Loading...