Generic filters
Exact matches only

Lepe i negovane sa sodom bikarbonom

Soda bikarbona se  koristi u kuhinji, ali sve češće je možete naći i u kupatilima devojaka koje znaju da soda bikarbona ima više dobrih strana kada je u pitanju lepota.

gg

Može se koristiti kao dodatak za mnoge, često skupe preparate, a namena ima onoliko koliko radi vaša mašta.

Glatka koža

Pomešate li sodu bikarbonu sa vodom u omeru 3:1, dobiti ćeš gustu smesu kojom možete napraviti peeling lica, tela i svih onih posebno suvih delova kože kao što su laktovi ili pete. Umesto da trošite novac na peelinge, sa sodom možete za puno manje vremena i za puno manje novca napraviti istu stvar.

Kupka za noge

Razmazite svoja stopala kupkom koju ćete napraviti od mlake vode i 2 jelske kašike sode bikarbone, a u celu smesu još dodajte kašiku soli. Namačite noge dvadeset minuta, a soda će ukloniti sve nečistoće sa stopala i noktiju. Noge na kraju možete tretirati peelingom od sode.

Kupka za celo telo

Dodate li pola šoljice soda bikarbone u kupku, vaša koža će biti čista i glatka, jer soda deluje kao peeling i uklanja nečistoće. Potrebno je samo dobro isprati sve sa sebe, pogotovo ako imate osetljivu kožu, kako ne bi ostala iziritirana.

Za higijenu lica

Soda će odlično ukloniti sav makeup sa vašeg lica, a zbog svoje teksture napraviće i peeling kojim ćete ukloniti mrtve ćelije s lica. Rezultat će biti čista i sjajna koža, bez trošenja novca na skupe tonike i sredstva za skidanje šminke.

Za čistu kosu

Šampon i regenerator ostavljaju naslage hemikalija na vašoj kosi, a pola kašičice sode koju možete dodati u šampon pobrinuće se da ih isperete i omogućite temenu da diše.

Za čišćenje četki za kosu

Četke za kosu s vremenom u sebi nakupe mnogo nečistoća, od šampona do ulja koja ispušta naša kosa, pa ih je potrebno i očistiti. Napunite li lavor mlakom vodom i dodate li sodu u vodu, tako ćete očistiti četke od svih nečistoća.

Za blistav osmeh

Soda ima svojstvo izbeljivanja pa ako pri svakom pranju zubi umočite pastu sa četkice u malo sode, vaši će zubi biti belji i sjajniji. Potrebno je paziti koliko sode koristimo, kako bismo izbegli oštećenje cakline.

Nega noktiju

Na četkicu za nokte stavite sodu i kružnim pokretima očistite nokte na rukama i nogama. Ovo takođe omekšava kožicu oko noktiju pa ćete tako  napraviti jeftin pedikir.

Drugima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...