Generic filters
Exact matches only

Lekovite strane morske soli

Ovim tekstom predstavljamo vam niz zdravstvenih prednosti koje nam nudi morska so.

Jača imuni sistem

Organizam je otporniji na gripu, alergije, viruse i ostale autoimune bolesti.

Alkalizacijski učinak

Održava pravilan nivo kiseline u telu i na taj način eliminiše potencijalne rizike za obolevanje od teških i po život opasnih bolesti.

Pomaže pri gubitku viška kilograma

Stvara probavne sokove u organizmu, pa se hrana brže probavlja. Dakle, sprečava nakupljanje u probavnom traktu, što može dovesti do zatvora i gojenja.

Kožne bolesti

Ublažava suvu kožu i svrab, ali dobro deluje i protiv ozbiljnih bolesti kao što su psorijaza i ekcemi. Kupka otvara pore, poboljšava cirkulaciju i hidrira tkivo.

Astma

Morska so je učinkovita i za smanjenje upala disajnih puteva. Usporava proizvodnju sluzi što olakšava disanje. Navodno, stavljanje malo morske soli na jezik nakon što popijete čašu vode, ima isti učinak kao inhalator.

Srce

Čaša vode s morskom solju može pomoći kod smanjenja visokog nivoa holesterola, visokog krvnog pritiska te reguliše rad srca. Izvrsan je borac protiv ateroskleroze, srčanog i moždanog udara.

Dijabetes

Morska so može pomoći da se smanji potreba za inzulinom jer je dobra za održavanje odgovarajuće vrednosti šećera u krvi.

Osteoporoza

Tek nešto više od jedne četvrtine soli koja se nalazi u organizmu, pohranjeno je u kostima. Kad telu nedostaje soli i vode počinje ‘vući’ natrijum iz kostiju što onda može dovesti do osteoporoze. T

ako konzumiranjem puno vode i unošenjem morske soli u umerenim količinama možete sprečiti osteoporozu.

Grčevi u mišićima

Dobar je izvor kalijuma stoga olakšava funkcionisanje mišićnih vlakana. Učinkovito deluje protiv bolova i grčeva u mišićima.

Depresija

Pokazala se iznimno učinkovitom i u lečenju različitih vrsta depresije jer održava nivo dva hormona koji su važni kako biste se što bolje nosili sa stresom.

Ti hormoni su serotonin i melatonin i oni pomažu da se osećate dobro,opušteno i imate kvalitetniji san.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...