Lekovita moć vode

Da  li ste znali da je pijenje vode jedna od najzdravijih stvari koje možete raditi za svoje telo? To je tačno sve dok je u pitanju čista, filtrirana, alkalna voda.

česma

Većina voda u sebi sadrže kiseline. One koje u sebi sadrže manje od 7 na skali pH vrednosti smatraju se kiselim vodama. Vode koje imaju više od 7 na toj skali smatraju se alkalnim vodama.

Pijenje alkalne vode je od velike važnosti za zdravo telo. Veruje se da većina bolesti zapadnog sveta ne bi mogla napasti dobro pH izbalansiran organizam.

Većinom vode iz česme imaju visok nivo kiselosti sa dodatkom raznih hemikalija. Ne pretpostavljajte da je flaširana voda nešto bolja, većina njih je upravo voda iz česme dodatno „zagađena“ hemikalijama iz plastike u koju je točena.

Filtrirana voda je ono što je potrebno današnjem svetu. Postoje mnogi sistemi za filtriranje vode koji eliminišu toksine i mikrobe te podižu pH vrednost.

Svaka ćelija u vašem telu zavisi od adekvatne količine vode da bi dobro funkcionisala. Potreba za vodom je individualna i razlikuje se od osobe do osobe, ali ako ste sitnije građe i dobrog zdravlja naravno da će vaša potreba za vodom biti manja nego kod gojazne osobe sa već narušenim zdravljem.

Neke od bolesti, koje možete sprečiti redovnim uzimanjem preporučenih doza alkalne vode su: Alchajmerova bolest, alergije, kancerogena obolenja, gojaznost, osteoporoza, multipla skleroza, senilnost, moždani udar, povišeni krvni pritisak, holesterol i mnoge druge.

Komentari
Loading...