Generic filters
Exact matches only

Lek koji ublažava VITILIGO

Vitiligo je oboljenje kože, koja ubrzano gubi pigment. Ne postoji lek kojim se leči ovo oboljenje koje se smatra kozmetičkom manom, zato što je bezopasno.

vitiligo 1000
Međutim, mi smo malo istraživali i pronašli u listu „Politika ekspres“ koji je izlazio još 80-desetih godina prošlog veka, da su se javljali čitaoci iz cele tadašnje Jugoslavije koji su tvrdili da lek koji umanjuje vitiligo postoji.
Tako je zahvaljujući tom časopisu iz sada već davnih dana sačuvan recpet jednog Nišlije koji pored dosta sunčanja i izlaganja suncu savetuje i prirodni lek koji umanjuje i u potpunosti leči ovo autoimuno oboljenje.
Po njemu najbolje je bilo naći jedan kilogram makedonskog tana od susama koji je glavni sastojak taham alve. U tan treba uroniti četiri do šest svežih domaćih limunova koje predhodno treba dobro oprati. Pre upotrebe limonove treba uroniti u tan i ostavit u teglu uvijenu u gazu da stoje dve nedelje. Posle dve nedelje ova smesa se uzima kašičicom tri puta dnevno sat vremena pre obroka.

images

Kada se pogledaju sastojci tana, koji je mleven susam i limuna koji ima vitamin C, sopstvenu kiselinu u druge dobre supstance, ova smesa ako ne pomaže ne bi trebalo da škodi jer jača imunitet i štiti organizam od virusa.
Međutim pošto je tan dosta mastan iako se u dodiru sa kiselinom iz limuna ta smesa proređuje, oni koji imaju probleme sa povišenim holesterolom u krvi ipak trebaju prvo da uzmu lekove koji snižavaju masnoću pre nego što uzmu ovaj preparat. Ali ipak moramo napomenuti da je priča Milorada Stankovića iz Niša imala srećan kraj.

Ovaj čovek koji je tada podelio da je imao vitiligo po licu i telu i sa kojim se borio godinama, tvrdio je tada za „Politiku ekspres“ da je ovu smesu uzimao čitava dva meseca, posle čega su fleke sa lica povukle.

Međutim, danas je medicina uznapredovala tako da postoje kreme i masti koji ublažavaju gubitag pigmentacije na koži uzrokovane ovom oboljenjem, a pored sunca tu su i kozmetički preparati koji na duže staze mogu izjednačiti boju kože bez pigmenta sa ostalim delovima koji još nisu počeli da gube pigment. Ali svi koji nemaju problema sa masnoćom u krvi mogu probati sa ovim domaćim lekom, posebno mladi koji su oboleli od ove autoimmune bolesti koja se manifestuje na koži.

Komentari
Loading...