Generic filters
Exact matches only

Lek koji čini čuda

Reč je o leku  koji se prenosio od usta do usta i sačuvao od davnina do danas.

pa

Neverovatno, ali uspešno – krvarenje iz nosa, duboke posekotine mogu se zaustaviti pomoću mlevene paprike!
Stavite li malo mlevene (domaće) paprike na ogrebotinu ili dublju posekotinu, ona će zaustaviti krvarenje. Dodatna zanimljivost – to vas neće peći! Štaviše, paprika će omogućiti sigurno zarastanje, a nakon svega neće ostati ni ožiljak.

Imate li kakve unutrašnje ranice, popijte malo mlevene paprike razmućene u čaši vode – pomoći će u vrlo kratkom vremenu.
Iskustvo kaže da je mlevenu papriku bolje istopiti u čaši vruće vode i popiti je što brže. Bez obzira na to je li reč o unutrašnjem ili spoljnom krvarenju, oralna uporaba mlevene paprike u vrućoj vodi ekspresno pomaže.

Mlevena je paprika bogata alkaloidima kapsaicinima. Obiluje i vitaminom C, B6, E, kalijumom, manganom i flavonoidima koji daju ljutinu njenim antioksidantnim sposobnostima.

Osim zaustavljanja krvarenja, ovaj lek radi po principu iscrpljivanja neurotransmitera pod nazivom supstanca P, čime dezintegrira nerve koji šalju signale za bol pa tako, jednostavnim rečnikom, ublažava i bol. Pomaže kod upale mišića, bolova u leđima, ukočenog vrata i drugih bolova.

Takođe, mlevena paprika razbija ugruške u krvi, pomaže kod smanjenja ateroskleroze, sprečava faktore koji su doveli do oblikovanja tromba, od kojih svi mogu pomoći u smanjivanju rizika od srčanog udara. Osim toga, paprika je odlična u borbi protiv crevnih bolesti. Stimuliše creva i pomaže pri eliminisanju toksina iz tela.

Paprika učinkovita u borbi protiv opake bolesti
Komentari
Loading...