Generic filters
Exact matches only

Korijander kao lek za mokraćne puteve

Korijander pomaže u lečenju mokraćnih puteva, organa za varenje, naročito kod „lenjih creva“. Koristi se kao antioksidans, antiseptik, antispazmolitik, diuretik i afrodizijak.

koo

Listovi korijandera (Coriandrum sativum) podsećaju na peršun.

Korijander nije samo začinska biljka, već i medonosna i lekovita. Listovi i plodovi imaju različitu aromu i savršeno se dopunjavaju.

Kao pomoćna terapija, pomaže u lečenju mokraćnih puteva i bešike, organa za varenje, naročito kod nadimanja i lenjih creva. Da bi se rešio ovaj problem, pravi se čajna mešavina od jednakih delova kima i korijandera. U 2,5 dl ključale vode sipa se kašičica mešavine i pije posle jela.

Kao afrodizijak, deluje snažno i pojačava seksualnu želju ako se uzme samo 3 grama praha korijandera, pomeša sa kašičicom meda i istopi u ustima. Konzumira se jednom dnevno, najbolje za doručak.

Narodni recepti

Čaj za iskašljavanje

Kašičica korijandera pomešana sa sitno iseckanim crnim lukom, prelije se sa 2 dl ključale vode, ostavi da odstoji 10 minuta i procedi kroz gazu. Zasladi se medom i pije ujutru i uveče pred spavanje.

Upala bešike

Kašika mešavine od jednakih delova listova korijandera i peršuna, prelije se sa 5 dl ključale vode i nakon 15 minuta procedi. Čaj se pije nezaslađen pre svakog obroka i sat vremena pred spavanje. Da bi se posledice upale otklonile, svakodnevno se uzima 2 l ovog čaja.

Detoksikacija čajem od komorača i korijandera
Komentari
Loading...