Lečenje upale sluznice kod žena

Belo pranje je dosta česta pojava kod žena, a takođe i jako neugodna. Javlja se zbog raznih upala materice, nekih poznatih gljivičnih oboljenja, stresa ili u nekim slučajevima kao reakcija na neki lek.
pranje

Kako smo već spomenuli, belo pranje je upala na području sluznice vagine. Dakle, na belo pranje gledamo kao na upalu, pa je jako važno na taj način i pristupiti u toku lečenja. Belo pranje može upozoriti na povećan broj štetnih bakterija na području sluznice vagine. Ta neravnoteža dovodi do smanjenja količine mlečne kiseline na području sluznice vagine, što dalje dovodi do porasta broja štetnih bakterija.Sve se to u završnici manifestuje kao iscedak iz vagine, koji nazivamo belo pranje.

Kako lečiti belo pranje pomoću lekovitog bilja?

Belo pranje, ili iscedak možete lečiti uz pomoć čaja od lista bršljena i hrastove kore. Čaj pripremate na način da po tri kašike lista bršljena i hrastove kore, te po jednu kašiku preslice i lista breze, zajedno sa dve kašike kamilice kuvate pet minuta u jednoj litri ključale vode.Ovaj čaj se pije dva puta dnevno po jednu manju šoljicu. Istim ovim čajem potrebno je i ispirati područje infekcije.Za lečenje belog pranja dobro je i maslinovo ulje.Infekciju možete lečiti i uz pomoć maslinovog ulja i nevena. Sledite recept: U staklenu posudu od 1kg stavite cvetova nevena koliko stane. Nakon toga dolite maslinovog ulja sve do vrha staklene posude, da cvetovi nevena budu sasvim potopljeni u ulju. Pustite da odstoji par dana na toplom i sunčanom mestu. Važno je da ulje koje koristite bude prirodno i bez ikakvog konzervansa. U slučaju da nemate cvetove nevena, tada možete koristiti cvetove kantariona. Ovako pripremljen prirodni lek nanosite u matericu pre spavanja.

Komentari su zatvoreni..