Prirodni lek za lečenje upale sinusa

Ne postoji lek koji će hroničnu upalu sinusa izlečiti brzo.

Lečenje sinusa traje u zavisnosti od mnogo faktora. Sinusi se leče lekovima, aroma terapijama, oblogama, čajevima .. itd. Trebalo bi najpre konsultovati lekara otorinolaringologa koji će utvrditi u kom se stanju nalaze vaši sinusi.

Predstavljamo vam proveren prirodni lek koji je mnogima pomogao kod lečenja upale sinusa.

Kapi za nos pravimo sami na sledeći način:

Sastojci:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika borovog meda
  • 1kašika komovice (rakije)
  • 1 kašičica fiziološkog rastvora

Osim fiziološkog rastvora, odnos za maslinovo ulje, med i rakiju je 1:1:1. Na kraju se dodaje fiziološki rastvor vrlo malo kako bi razblažio komovu rakiju a i zato što blagotvorno deluje na sinuse. Ovo sve lepo promućkati u neku kapaljku kao što je bočica za kapi za nos. Uvek pre upotrebe dobro promućkati bočicu.

Primena: 1 ujutro i 1 uveče nakapati po par kapi u svaku nozdrvu.

U ležećem položaju ste, i glava vam mora biti lepo zabačena kako bi kapi sišle što dublje i prodrle u sve šupljine sinusa. Zato slobodno ušmrknite na obe nozdrve ove kapi. Osetićete blago peckanje zbog komove rakije. Onda sledi efekat. Počećete da gutate slatkasu sluz koja se cedi iz sinusa zajedno sa kapima. Posle 2-3 minuta se uspravite polako i popijte čašu vode.

Uveče nakon što to isto učinite sa kapima,potrebno je da uradite još nešto. Sada je na redu ren. Ren je odličan za sinuse ali ovog puta nećemo se inhalirati njime već ćemo ga koristiti kao oblogu. Kako ?

Preko čela, gde se završava nosna kost, levo i desno iznad obrva, namažite bilo koju kremu za lice. U običnu plastičnu pvc kesu ubacite 2 kašike rena. Može to biti i sveže narendan ren ali vam savetujem ren sa sirćetom iz teglice. Uvijte u kesu i spljeskajte je pa stavite ravnomerno preko čela. Ren nesme biti hladan (iz frižidera) već na sobnoj temperaturi. Osetićete prvo peckanje a onda i jače pečenje preko čela. Bez brige, držite oblogu oko pola sata. To je sve. Spremni ste za spavanje.

U toku noći možete osetiti i blagu glavobolju, ako su vaši sinusi baš začepljeni. Bol je dobar znak da ćete u naredna 3-4 dana ovakvom terapijom očistiti sve iz sinusa a njih smiriti i zalečiti.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...