Generic filters
Exact matches only

Lečenje psorijaze

Psorijaza može da se leči samo dijetom i lekovitim biljkama koje pročišćavaju krv pa tako organizam oslobađaju raznih otrova.

jj 2

Ovo oboljenje nastaje usled poremećene funkcije jetre. To znači da se uz upotrebu lekovitih biljaka mora sprovesti i stroga dijeta.

Obavezno treba izbegavati suhomesnate proizvode (osim dijetalne kobasice), dimljeno i svinjsko meso i čorbe spravljene od njih, sve kiseline kao što su sirće, vino, limun, pomorandža, grejpfrut, bobičasto voće i sokovi od njega, crna ribizla. Pošto sirova jabuka, kafa, čokolada, kakao i med stvaraju kiselinu koju obolela jetra ne podnosi, i njih treba izbegavati. Nije preporučljivo jesti ni konzerviranu i dimljenu ribu, meso iz konzervi, mahunasto povrće kao što su grašak, pasulj i sočivo, ni piti alkohol bilo koje vrste.

Dozvoljen su mleko i mlečni proizvodi – salate treba začiniti kiselom pavlakom – nemasno meso kao što je teletina, živinsko meso i kuvana govedina, divljač, sveža ili zamrznuta riba, lako povrće i kompot od jabuke, kao zamena za sveže voće. Kompot treba jesti svakoga dana.

Ako je reč o psorijazi sa krastavim ljuspama kojih ima po celom telu, napravite mast od soka svežeg, dobro opranog rosopasa ( lat. Chelidonium majus), dobijenog ceđenjem biljke u sokovniku, i svinjske masti od sala, u odnosu 5 g soka od rosopasa prema 50 g masti. Ovu mast čuvajte u frižideru.

Za spravljanje masti može se upotrebiti i sveže isceđeni sok od crnog sleza. Uz sve to, preporučuju se kupke sa dodatkom ekstrakta od zdravca. Svrab možete ublažiti a bolest lečiti i potpunim kupkama od crnog sleza i rastavića (pomešati iste količine biljaka i preko noći ih potopiti u hladnu vodu – 200 g biljki za jednu kupku – 20 minuta kupanja, srce izvan vode).

Sve što smo vam naveli pomaže i kod neurodermitisa.

Drugima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...