Lečenje policističnih jajnika prirodnim lekovima

Problem policističnih jajnika nije lako izlečiti, ali ipak ovakvo stanje može da se kontroliše.

Postoje jednostavni prirodni lekovi za policistične jajnike koji mogu da ublaže simptome i smanje komplikacije, pa ih vredi nabrojati.

Cimet

Naučnici su otkrili da cimet može pomoći u poboljšanju menstrualne cikličnosti kod žena sa policističnim jajnicima. Dodajte jednu kašičicu cimeta u čašu tople vode, te pijte ovaj lekovit napitak svakodnevno tokom nekoliko meseci ili dok ne budete zadovoljni rezultatima. Takođe, možete uzeti ovu biljku u formi suplementa, nakon konsultacije sa svojim lekarom. Obično se sugeriše da uzimate jednu kapsulu (1.000 mg) tri puta dnevno. Takođe možete uključiti ovaj začin u svoju ishranu.
Napomena: Ne treba uzimati više od dve kašičice cimeta dnevno!

Laneno seme

Laneno seme je prirodni lek za policistične jajnike, jedan od onih koji mogu da smanje nivo androgena kod žena sa hormonalnim poremećajem, a takođe poboljšava zdravlje na mnogo nivoa.
Umešajte 1-2 supene kašike sveže mlevenog lanenog semena u čašu vode, te pijte ovaj napitak svakodnevno tokom nekoliko meseci ili dok ne budete zadovoljni rezultatima. Takođe uključite laneno seme u svoju ishranu.

Jabukovo sirće

Jabukovo sirće pomaže u kontroli nivoa šećera u krvi i čuva vaše telo od prekomerne proizvodnje insulina, a manje insulina znači i manje testosterona. Pored toga, pomoći će vam da izgubite kilograme i poboljšate svoje opšte zdravlje.
Umešajte dve kašičice sirovog jabukovog sirćeta u čašu vode i pijte ovo svakodnevno ujutru i pre obroka, tokom nekoliko nedelja ili dok ne budete zadovoljni rezultatima.
Možete postepeno povećavati dozu jabukovog sirćeta do dve supene kašike po čaši, dva ili tri puta dnevno.

Seme piskavice

Piskavica podstiče metabolizam glukoze u telu i poboljšava otpornost na insulin. Ovo zauzvrat pomaže ravnotežu hormona.
Potopite tri kašičice semena piskavice u vodi na šest do osam sati. Uzmite jednu kašičicu natopljenog semena, zajedno sa malo meda, ujutru na prazan stomak. Takođe uzmite jednu kašičicu semena oko 10 minuta pre ručka i jednu kašičicu pre večere. Nastaviti ovaj tretman svakodnevno tokom nekoliko nedelja ili dok ne vidite napredak.

Virak

Virak je izuzetno korisna biljka za regulisanje ženskih hormona a samim tim i za regulisanje menstrualnog ciklusa. To je jedna od najpoznatijih biljaka za lečenje cisti uopšte, tako da može biti od pomoći i u slučaju policističnih jajnika. Za bolji efekat upotrebljava se zajedno sa hajdučkom travom i priprema čaj od jednakih delova ove dve biljke. Čaj se pije tri puta dnevno pre svakog obroka u trajanju od 40 dana. Nakon toga sledi obavezna pauza od 15 dana.

PROČITAJTE VIŠE:

Komentari su zatvoreni..