Lečenje obojenom vodom

Tehnika lečenja obojenim vodama je vrlo stara i vrlo jednostavna. U tu se svrhu koristi zdrava pitka voda. Voda se stavi u odgovarajuće posude, pogodno je da su to staklene boce u raznim bojama. Takve se boce napune zdravom pitkom vodom i izlože delovanju sunca na nekoliko sati, i nakon toga se pije. Tako osvetljena voda ima svoje dejstvo na ljudsko telo i zdravlje. Takve obojene vode (one nisu obojene, ali su fizički izložene određenom filteru svetla i zato ih tako nazivamo) deluju na vrlo ugodan i koristan način za lečenje pojedinih organa tela. Zato se bira pogodan filter, u skladu sa odgovarajućim propisima izabrane tehnike. Bitno je da takva voda, ako je bila zdrava, te je takva ulivena u bocu i dobro začepljena, ostaje zdrava i bezopasna ma kako bilo osvetljenja nekim svetlom.

vo

Bocu možete i sami obojiti temperama ili vodenim bojicama, uliti u nju čistu, pitku vodu i ostaviti je na suncu. No nije svejedno koje je boje boca. Na primer, crvena boja dobra je za one osobe koje pate od manjka inicijative, borbenosti i hrabrosti, no nije preporučljiva za žučljive i svadljive ljude jer podstiče nervozu. Plava i zelena će delovati umirujuće na upalne procese u organizmu, doneti smiraj duše, povečati plodnost kod žena, učiniti vas tolerantnima i popustljivima. Žuta boja će osnažiti živčani i mentalni sistem, te pojačati koncentraciju što je dobro za sve koji se intelektualno i umno brzo troše, dok je narandžasta vrlo dobar izbor za osobe sa poremećajem cirkulacije, koje su nesigurne i pate od strahova.

CRVENA boja se koristi za stimulisanje nervnog sistema, protiv umora i depresije, niskog pritiska, malookrvnosti, bolji rad jetre, reumatizma, podizanje vitalnosti, cirkulacije.

LJUBIČASTA smiruje glavobolju, reumu, upalu uha, upalu mehura, neuralgiju, nervnu napetost te pomaže kod izbacivanja bubrežnih kamenaca. Poboljšava kvalitet kože, snizava visok pritisak, smiruje bol u kičmi, podstiče bolji rad slezene i oslobađa višak telesne težine.

PLAVA smiruje nerve i deluje protiv stresa, umanjuje srčanu bol i lupanje srca, snižava visok krvni pritisak. Rešava probleme bolnih zglobova, nesanicu i kolitis, te izvrsno deluje kod prehlade.

NARANDžASTA je delotvorna kod problema desni i zubi, kod upale grla i smanjene funkcija štitne žlezde. Olakšava respiratorne tegobe, bronhitis i jača kapacitet pluća. Deluje na crevne tegobe, podstiče rad zuči i pomaže kod žučnih kamenaca, te podstiče stvaranje kalcijuma. Izvrsna je u borbi protiv melanholije.

ZELENA stimuliše hipofizu i podstiče njen bolji rad. Deluje protiv stresa, nesanice, straha i nesigurnosti. Pročišćava krv i rešava problem ugrušaka, umiruje čir, gastritis i upalu bubrega. Smiruje lupanje srca.

ZLATNA poboljšava rad štitne žlezde i osnažuje srčani ritam.

INDIGO plava smiruje bronhitis i upalu štitne žlezde te reguliše rad njenih hormona. Rešava problem nadimanja želuca a posebno je delotvorna kod infekcija limfnog sistema.

ŽUTA je dobra za ublažavanje kašlja, problema kod katara i lošeg varenja i lenjih creva. Ona revitalizuje pankreas, žuč i slezenu te čisti bubrege od pojave bubrežnih kamenaca.

 

 

Komentari
Loading...