Lečenje heliko bakterije

Brojne studije su dokazale da se mnoge biljke, namirnice i suplementi mogu iskoristiti za lečenje heliko bakterije.

 

Terapija prirodnog porekla može samostalno da se primenjuje na samom početku infekcije, a u kasnijem stadijumu, pogotovo u slučaju gastritisa ili stvaranja peptičkog ulkusa, neophodna je kombinacija sa standardnim medikamentima.

Najčešće, kada su u pitanju konvencionalni tretmani, biraju se antibiotici, koji se upotrebljavaju zajedno sa probioticima.

Antibiotike, kao i sve ostale medikamente namenjene za tretiranje heliko bakterije, pacijent ne sme da koristi samostalno, već samo uz preporuku stručnog lica i važeći lekarski recept.

Svaki organizam se različito ponaša i odgovara na promene, kao i na infekciju izazvanu heliko bakterijom. Zbog toga je važno razmotriti moguće opcije za kućno tretiranje prirodnim sredstvima i prilagoditi ih stanju u kome se pacijent nalazi.

Lekar koji prati trenutnu situaciju i nutricionista mogu vam pružiti dragocenu stručnu pomoć.

Mnogi sastojci prirodnih tretmana i korisne namirnice mogu se nabaviti u svim supermarketima i specijalizovanim prodavnicama zdrave hrane.

Mleko i kurkuma za tretman Heliko bakterije

Mleko sa dodatkom kurkume u prahu se može konzumirati kao deo terapije za heliko bakteriju, a ovde je posebno značajno protivupalno dejstvo elementa kurkumina.

Zahvaljujući kurkuminu, ovaj začin ima prepoznatljivu žutu boju i efektno deluje protiv infekcije i njenog uzročnika.

U čašu toplog mleka dodajte kašičicu finog praha kurkume, promešajte da se sastojci sjedine i dobijeni napitak popijte odmah. Piti svakodnevno po jednu čašu narednih nedelju dana.

Sok od sirovog kupusa u borbi protiv heliko bektarije

Sok od sirovog kupusa se odavno u našem narodu koristi za tretiranje peptičkog ulcera, a njegov pozitivan efekat je neosporan kod svakog oblika infekcije koju izaziva Heliko bakterija. Bogat je vitaminom C i korisnim antioksidantima.

Blendirajte 300g seckanog kupusa sa dve osrednje šargarepe i dve jabuke srednje veličine i svaki dan popijte ovako pripremljen napitak.

Med u brobi protiv heliko bakterije

Med ima antibakterijsko delovanje i može se primeniti kao sredstvo u borbi protiv mikroorganizma kao što je heliko bakterija. Mnogi ga nazivaju prirodnim antibiotikom.

Svaki dan pojedite jednu ili dve kašike kvalitetnog meda.

Možete uzimati med samostalno ili ga razrediti u čaju, mleku ili domaćem, sveže ceđenom voćnom soku.

Etarsko ulje limunove trave za tretiranje heliko bakterije

Etarsko ulje limunove trave sadrži esencijalne minerale i vitamine, a provereno deluje i protiv uporne heliko bakterije. Uspešno ublažava mnoge simptome poput bolova u predelu abdomena i upale.

Pomešajte par kapi etarskog ulja na bazi limunove trave sa kašikom kokosovog ulja.

Namažite smešu na stomak i isperite je nakon pola sata delovanja. Ponavljati dva puta dnevno.

Sok od ananasa za tretiranje mikroogranizma Heliko bakterije

Sok od ananasa pokazuje odlične rezultate kod tretiranja mikroogranizma Heliko bakterije i ublažavanja simptoma infekcije.

Plod ananasa i elementi koji se u njemu nalaze poboljšavaju protok krvi kroz digestivni trakt, olakšavaju varenje i smanjuju rizik od nastanka raka.

Svakodevno popijte po jednu čašu soka, a konzumirajte ga polako, u malim gutljajima.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...