Lečenje astme u par koraka

Astma je dosta često hronično obolenje disajnih organa, koje se manifestuje kao upala bronhija. as

Primarni simptomi astme uključuju kašalj, otežano disanje i stezanje u grudima. Astma se najčešće javlja kod dece mlađe od 10 godina. Astma se danas leči različitim lekovima a često je neophodna i upotreba inhalatora. Međutim, ukoliko prilike dozvoljavaju nekada nije loše izbeći upotrebu farmaceutskih proizvoda. U prirodi se mogu naći mnogi biljni dodaci sa različitim nivoom uspešnosti u lečenju i suzbijanju simptoma astme.

Predstavljamo vam neke od načina prirodnog lečenja astme:

Omega-3 esencijalne masne kiseline

Omega-3 masne kiseline su bitne masti koje su od vitalne važnosti za opšte ljudsko zdravlje. One ne mogu nastati u organizmu već se moraju unositi kroz ishranu. Glavni prehrambeni izvor omega-3 masnih kiselina su morska riba, laneno ulje i jaja. Istraživanjima je potvrđeno da omega-3 masne kiseline mogu smanjiti upalu, koja je glavni uzrok astme.

Kamilicom protiv alergija i astmatičnih napada

Vitamin C

Vitamin C igra važnu ulogu kada je u pitanju zdravlje pluća, kao i celokupan imuni sistem. Vitamin C kao snažan antioksidans smanjuje prisutnost alergena u plućima koji napadaju bronhije i izazivaju astmu. Populacija ljudi koja tradicionalno redovno unosi dovoljne količine vitamina C, ređe oboleva od astme. Dnevne potrebe organizma za ovim vitaminom su oko 80 mg, dok se za lečenje astme preporučuje veći unos. Namirnice bogate vitaminom C su južno voće, crvena paprika, kupus, brokoli, jagode…

Vitamin B12

Nekoliko naučnih ispitivanja pokazalo je da vitamin B12 može umanjiti težinu i učestalost simptoma astme. Namirnice bogate vitaminom B12 su meso, mleko i jaja.

Flavonoidi

Flavonoidi su moćan antioksidans i mogu biti efikasan prirodni lek protiv astme. To su materije koje se mogu sintetizovati samo u biljkama. Pored toga sto podstiču apsorpciju vitamina C, flavonoidi pozitivno deluju na ceo organizam, sprečavaju i ublažavaju mnoge bolesti i tegobe. Tako da štite i pluća, pozitivno deluju na membranu pluća i ublažavaju upalu. Dobri prehrambeni izvori kvercetina i drugih flavonoida su zeleni čaj, crni luk, đumbir, kožica i seme grožđa, crno vino, crna čokolada, bobičasto voće, paprika, paradajz, pomorandža.

Ovim lekom lečite astmu ,bronhitis i druga plućna obolenja
Komentari
Loading...