Lečenje angine prirodnim putem

Predstavljamo vam neke od načina prirodnog lečenja angine, odnosno upale grla.

angin

1. Stolisnika, matičnjaka, belog sleza (list i cvet), sleza crnog (cvet i list) u jednakim delovima, dobro pomešati i od te mešavine uzeti 2 supene kašike i kuvati 2 do 3minute u 300 g vode (3 dcl). Nakon toga ostaviti poklopljeno 10 do 15 minuta. Zatim iscediti, medom zasladiti i piti 3 puta dnevno pre jela po jednu šoljicu. Još je bolje ako se pije svaki sat-dva po nekoliko gutljaja.

2. Koren belog i crnog sleza sitno iseckan, u jednakim delovima i dobro promešan. Od te mešavine uzme se supena kašika i prelije sa 200 g ključale vode. Ostaviti smesu poklopljenu 10 do 15 minuta. Zatim se iscedi, doda velika kašika meda i time se ispire grlo a nešto i popije. U težim slučajevima svakako treba otići kod lekara.

3. Petrovac i list divlje kupine pomešati u jednakim delovima. Od te mešavine uzmu se 2 supene kašike i kuva3—4 minute u 3 decilitra vode. Ostala priprema kao pod 1.

4.Ako nastanu jaki bolovi u vratu, uzme se glavica maka i kuva u 200 grama vode 2 do 3 minute. Ostavi se po strani poklopljeno nekoliko minuta. Zatim se iscedi, pravim pčelinjim medom zasladi, i grlo ispire grgljajući.

5. Svaki dan pre jela ujutru uzeti 2 kašike ribljeg ulja (može se pomešati sa kašikom pravog pčelinjeg meda, tako se lakše proguta).

6. Mladog opranog lišća koprive 1 kg samleti mašinom za mlevenje mesa, iscedi se sok i pije 3 do 4 kašike dnevno.

Komentari
Loading...