Lasersko uklanjanje površinskih krvnih sudova

Sitni površinski krvni sudovi

Oboljenja vaskularne geneze su veoma česta u odrasloj populaciji.

MG8215

Tu spadaju oboljenja vena i arterija.

Poremećaji periferne venske cirkulacije se ispoljavaju na donjem ekstremitetu. Hronična venska insuficijencija dovodi do promena u makrocirkulaciji i nastanka varikoziteta i venske tromboze.

Mikrocirkulaciona stanja usled venske insuficijencije su zastojni znaci, otoci,upalne promene i nastanak venskog ulkusa.U zavisnosti od od stadijuma bolesti terapija varira i uključuje se tim specijalista kardiolog, vaskularni hirurg , radiolog dermatolog.

Nisu sve vaskularne promene na koži od hemodinamskog značaja. Neke mogu biti samo estetska smetnja.Takve su metličaste vene (brush like) koje se češće javljaju kod žena i nalaze se na natkolenicama ili potkolenicama. Njihova boja varira od crveno modere do tamno plave nijanse. To su proširenja najsitnijih venskih sudova u gornjem delu derma. Njihov dijametar je od 0.5 do 2 mm. Uglavnom se ocrtavaju kao grane ili mreža sa mestimičnim proširenjma.

Napredna medicina je sada stvorila LASER Mediostar NEXT nove generacije, Nemačke proizvodnje Asclepion koji za svega nekoliko minuta aktivnog rada može učiniti da takve površne kozmetske smetnje nestanu .

Prošireni krvni sudovi su uobičajeno lečeni ubrizgavanjem sklerozirajućeg rastvora,što je bolna i zahtevna procedura.Terapija laserom je brz način uklanjanja ovih površinskih promena uz odlični estetski učinak. Ova magična svetlost ispoljava dejstvo tako što se njena energija absorbuje u krvi a vrlo malo u vodi okolnog tkiva, te se selektivnom fototermolizom oštećuje,odnosno zatvara ciljani krvni sud dok je okolna koža pošteđena.

Potrebno je nekoliko seansi za postizanje željenog efekta-ponekad je jedan tretman dovoljan.Kako obučeni doktor sa snopom svetla skenira zahvaćenu regiju kože, nastaje blagi osećaj uboda , koji ukazuje na delotvornost terapije. Koža se konstantno rashlađuje kako bi se minimalizovao osećaj nelagodnosti tokom procedure. Dužina tretmana zavisi od veličine vaskularne lezije, većinom svega nekoliko minuta. Moguća je pojava crvenila i blagog otoka posle tretmana kao i ljušćenja. Takvi prateći fenomeni su prolazni i nestaju kroz nekoliko dana koža pacijenta ostaje besprekorna i lepa.

Kako bi saznali više o metodi zakažite besplatnu konsultaciju vezano za lasersko uklanjanje sitnih površinskih krvnih sudova u Kući Zdravlja na telefon 55 75 75.

Autor:kucazdravlja.rs

 

 

Komentari
Loading...