Generic filters
Exact matches only

Kvasac čuvar vašeg svežeg izgleda

Čuli ste možda da je dobar savet onima koji imaju manjak vitamina B grupe u telu da povremeno razmute malo parče kvasca u vodi i popiju, kako bi nadoknadili njihov nedostatak.

Kako ukus nije prijatan, uvek možete da se oslonite na suplemente i dodatke ishrani, ali ovo je prirodna zamena.

Kvasac nije bogat samo vitaminima, već i mineralnim materijama kao što su kalijum, kalcijum, magnezijum, natrijum, hrom, gvožđe, bakar, mangan, cink i fosfor. Ima i esencijalnih aminokiselina, a možemo izdvojiti inozitol i p-aminobenzojevu kiselinu, ali njih ima u nešto manjoj meri.

Priprema maske za lice sa kvascem

Kockicu kvasca, najpre je potrebno da je izmrvite viljuškom u nekoj manjoj činiji. Ako vam teže ide, odmah na početku možete dodati jednu kašiku mlake vode. Po potrebi dodaćete još jednu- dve kašike mlake vode da biste dobili tečnu smesu.

Kvasac je uvek potrebno nečim razrediti, da biste dobili tečnu masu. U ovom slučaju, pazite da ne preterate sa vodom, jer ne bi trebalo ni da smesa bude mnogo retka. Razređujete dok ne dobijete masu poput gline. Kada ste umutili kvasac, možete početi sa nanošenjem na kožu lica i vrata.

Masku od kvasca uvek nanosite prstima, jer je tako najlakše. Prethodno uvek dobro umijte lice, kako biste upili sve hranljive sastojke iz maske. Odmah po nanošenju, primetićete da se maska na licu steže i suši. Sačekajte nekih pola sata, pa mlakom vodom uklonite sa lica.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...