Krema koja sprečava starenje kože lica

Ovaj recept za domaću hidratantnu kremu za lice će vas svakodnevno oduševljavati prekrasnim prirodnim mirisom, dok će vam u isto vreme vlažiti i lečiti kožu.

Simple Ayurvedic Remedies for Glowing Beautiful Skin

Prošli su dani kada smo verovali da kozmetički proizvodi treba da budu kupljeni i skupi, te jako komplikovanog sastava koji vam u stvari može učiniti više zla nego dobra. Najbolje stvari su uvek jednostavne, zar ne?

Sastojci:

  • 1/2 šoljice devičanskog kokosovog ulja
  • 1 kašičica tečnog vitamina E (čuva od starenja i prirodni je konzervans)
  • 5-7 kapi eteričnog ulja lavande (ili po izboru)

Priprema:

Stavite kokosovo ulje, vitamin E i ulje lavande u činiju. Zatim izmešajte. Ako pravite ovu kremu dok je hladnije vreme, kada kokosovo ulje ima tendenciju da bude tvrdo, moraćete malo da ugrejete kokosovo ulje na sobnoj temperaturi, da ga zgnječite viljuškom i da mikserom pomešate ove sastojke kako bi se ulja povezala, a vi dobili glatki, kremasti proizvod.
Prebacite u teglu. Čuvajte dalje od izvora toplote i svetla. Najbolje je da je držite u frižideru kako bi bilo kremasto.

Korišćenje i dobrobiti: Koristite ovu hidratantnu kremu ujutru i uveče za lice. Dovoljna je mala količina, a krema traje i traje…

Ako imate masnu kožu, videćete kako kokosovo ulje osigurava koži savršenu hidrataciju bez masnog osećaja koji se često zna osetiti kod kupovnih krema.

Vitamin E pomaže u oporavku od oštećenja i starenja kože, konzervira i pomaže kod opekotina, posekotina, ožiljaka…

PROČITAJTE VIŠE:

Komentari
Loading...