Generic filters
Exact matches only

Kora od vrbe bolja od aspirina

Neka istraživanja su pokazala da kora vrbe sadrži ista hemijska svojstva kao i aspirin, a i dan danas se koristi kao alternativa ovom leku kao i mnogim drugima lekovima protiv bolova.

vrb

Od vrbine kore se obično priprema lekovit čaj koji je za najbolji efekat potrebno uzimati četiri puta dnevno. Pored čaja postoje i razni suplementi napravljeni od ove biljke.

Šta sve možete lečiti korom vrbe?

Glavobolja

Uzimanjem proizvoda od vrbine kore možete odagnati bolove uzrokovane tenzijskom glavoboljom ili migrenom. Mnoga istraživanja su pokazala da će vas proizvodi na bazi ove biljke osloboditi bolova sa minimalnim šansama za nuspojave u obliku gastrointestinalnih smetnji.Vrbina kora, baš kao i aspirin sadrži salicilnu kiselinu ali u malo drugačijoj formi koja lakše pada na želudac od tablete.

Bol u donjem delu leđa

Brojna istraživanja su takođe potvrdila da vrbina kora veoma efektno deluje na bol u donjem delu leđa, a za tu svrhu su najdelotvorniji suplementi na bazi ove biljke i to u dozi od 240 miligrama.

Bolovi uzrokovani artritisom

Vrbina kora ima protivupalna svojstva što može biti od velike koristi kad su u pitanju bolovi uzrokovani artritisom, bilo da je u pitanju reumatoidni ili osteoartritis. Neka istraživanja kažu da je proizvodima na bazi vrbine kore možda potrebno više vremena da deluju, ali će njihov efekat biti duži od standardnih lekova.

Osteoartritis
Komentari
Loading...