Kontrolišite šećer u krvi ovim načinom ishrane

Ovi saveti vezani za ishranu, pored saveta lekara, mogu da pomognu da se nivo šećera u krvi zadrži pod kontrolom.

yu

Ne preskačite obroke

Da biste imali kontrolu nad nivoom šećera u krvi, potrudite se da vam razmak između dva obroka bude od četiri do šest sati. Obrok u isto vreme svakog dana takođe pomaže u kontroli nivoa šećera u krvi.

Rasporedite unos ugljenih hidrata jednako tokom celog dana

Preskakanje obroka nije pametno ako imate dijabetes. Ovo važi čak i ako planirate da idete na zabavu ili neki događaj. Ne preskačite obroke da biste ,,sačuvali’’ kalorije za kasnije. Kada stignete na zabavu, potrudite se da jedete istu količinu ugljenih hidrata kao inače. Lepo je častiti sebe, samo nemojte preterivati.

Balansirajte ono što servirate na tanjir

Brojanje ugljenih hidrata i kalorija ili izračunavanje glikemijskog indeksa hrane može da bude veoma komplikovano! Evo jednostavnog trika koji vam može pomoći da počnete da se bolje hranite. ,,Metod tanjira’’ vam pomaže da unosite odgovarajuće kombinacije i količine hrane iz različitih grupa – ugljenih hidrata, proteina i zdravih masti. Unos odgovarajuće kombinacije može da pomogne u kontrolu krvnog pritiska i nivoa energije.

Podesite ishranu

Postepeno možete da počnete da uvodite i druge zdrave promene nakon što ste usvojili ove. Na primer, polako prilagodite ishranu tako da se okrenete zdravijem izboru hrane.

Umesto pire krompira sa puterom i sosom, pokušajte da jedete običan kuvani krompir sa malo mladog sira. Ili jedite ribu ili malomasnu piletinu umesto crvenog mesa sa puno masti.

Vođenje računa o onome što jedete je jedna stana života sa dijabetesom.

Srodni članci:

Komentari
Loading...