Kombinovanjem ova tri sastojka izbećete obolevanje od raka!

Američka doktorica, Carolyn Anderson, objavila je javnosti vrlo jednostavan recept kojim se koristi kao prevencija od raka. kurkuma

Reč je o smesi, tri lako dostupna sastojka. Ova saznanja su, kako govori  Andersen, nastala su na temelju dve stotine godina stare tradicije korišćenja ovih sastojaka u istočnoj Indiji a koji su potvrđeni najnovijim zapadnim medicinskim  istraživanjima.

Andersonova je upozorila da ako koristite ova tri sastojka svakodnevno, gotovo sigurno nema mogućnosti da dobijete rak.

Recept :

Pomešajte 1/4 čajne kašike kurkume sa 1/2 čajne kašike maslinovog ulja. U to dodajte veći prstohvat svežeg samlevenog bibera. Ta tri sastojka pomešajte u šoljici. Možete ovu smesu konzumirati samu ali je možete  dodavati raznim jelima, supama, i salatama. Samo pripazite da ako ih koristite u kuvanim jelima, da ove sastojke ne prokuvate previše, već da ih dodate na samom kraju. Ako ih konzumirate same, pomešajte ih sa malo vode.

Šta od toga tačno sprečava rak i širenje raka? Odovor je  dala na svom blogu.

“Sva saznanja leže u kurkumi. Kurkuma je začin u obliku žutog praha, koji je jedna od komponenti karija. Njegove antiupalne sposobnosti su neverovatno moćne. Ne postoji ni jedan drugi, prirodni sastojak na svetu koji je efikasniji za smanjenje upala u telu od kurkume. Molekule u kurkumi koje izazivaju ovaj protivupalni efekt nazivaju se kurkumin.

Najnovija istraživanja otkrila su da kurkuma sprečava rak mnogih vrsta, kao što je rak debelog creva, prostate, mozga, dojke. U eksperimentima rađenim na miševima, pokazalo se da koliko god su miševi bili izloženi kancerogenim hemikalijama, sve dok su koristili kurkumu, razvoj brojnih vrsta raka bio je u potpunosti sprečen.

Kurkuma ima samo jedan nedostatak a to je da se kurkuma teško razgrađuje u probavnom traktu. Zbog toga je idealna kombinacija i za lečenje i za prevenciju raka koristiti kurkumu u kombinaciji sa biberom ili đumbirom. Biber prema istraživanjima povečava učinkovitost kurkume za čak 200 posto”.

Andersonova je još naglasila kako je za uspešnu prevenciju od raka ali i uništavanje ćelija raka, ovu smesu potrebno koristiti svaki dan u više navrata. “Koristite je što je češće moguće” govori Andersonova i dodaje kako ova smesa, odnosno prirodni lek protiv zloćudne bolesti raka, nema nus-pojava.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]
Komentari
Loading...