Generic filters
Exact matches only

Kombinacija koja leči rak i druge bolesti!

Delovanje se bazira na povratku ćelija raka (ali i svih ostalih ćelija) na normalni aerobni proces – sagorevanje šećera uz prisustvo kiseonika.

sirr

Ćelije raka mogu ostati nediferencirane (nespecijalizovane za neku funkciju u tkivu) i deliti se u bez ograničenja samo ako ostanu anaerobne (sagorevanje šećera bez prisustva kisenika). Ova kombinacija u potpunosti menja način disanja ćelija raka. Tako prisiljava nediferencirane ćelije raka na diferencijaciju, što rezultira njihovim programiranim gašenjem – apoptoza.Delovanje je dubinsko i temeljno.

Kako bi se laneno ulje čim učinkovitije krvotokom transportiralo do ćelija, dr. Budwig je preporučivala njegovo mešanje sa posnim svežim kravljim sirem. Zašto posni kravlji sir? Zato što sadrži aminokiseline metionin i cistein koje u svom sastavu imaju sulfihidrilnu grupu (SH – atom sumpora i vodonika) koja se lako povezuje sa masnim kiselinama. Tako povezana aminokiselina i masna kiselina čine tzv. lipoprotein koji je lako topiv u vodi, samim tim topiv u krvi.

Protokol Dr. Budwig propisuje i obaveznu konzumaciju sveže mlevenih lanenih semenki. To je zato što neke supstance iz lanenih semenki nisu prisutne u ulju, a njihova prisutnost je jako važna (pre svega lignani, ali i neki vitamini i minerali). Semenke (3-6 velike kašike) možete samleti u mlinu za kafu (5-10 sekundi) i dodati ih mešavini sira i ulja, ili napraviti novu mešavinu bez ulja. Semenke nakon što ih sameljete ne smeju stajati duže od 15 minuta (zbog oksidacije). Nemojte kupovati već samlevene semenke..

Recept:

  • od 2 do 6 kašika lanenog ulja
  • pola šoljice svežeg sira
  • od 3 do 6 kašika mlevenih semenki lana

Dnevna količina za ozbiljno obolele je 6 velikih kašika (40-50 grama) lanenog ulja dobro promešanog s 100 grama (pola čaše) svežeg nemasnog kravljeg sira. Ovu dnevnu količinu možete pojesti odjednom ili možete rasporediti u više navrata, ali je tada trebate svaki puta ponovo sveže izmešati budući da mešavina stajanjem gubi svojstva pa ne sme stajati. Zanimljivo, ovu mešavinu podnose i osobe koje obično nisu tolerantne na laktozu. Umesto posnog sira možete koristiti jogurt ili kefir ali ga tada morate staviti tri puta više. Može se koristiti i tofu (sojin sir) ali njegova količina nije poznata.

Mešanje sira i ulja najbolje je raditi sa električnim štapnim mikserom. Miksajte 1-2 minute jer mora biti jako dobro promešano. Uvek prvo mešajte samo sir i ulje. Nakon toga u mešavinu trebate dodati sveže mlevene lanene semenke, a po želji možete još i mlevene orahe, lešnike ili bademe, sveže voće i povrće, bobice, ili sveže sokove od voća i povrća. Zbog ukusa možete dodati čajnu kašičicu meda ili bućinog ulja. Tako dobijate pravi hranjivi obrok. Mešavinu morate pojesti odmah nakon mešanja. Nema čuvanja u frižideru.

Već nakon dve -trinedelje bi trebali osetiti prve rezultate. Ukoliko vaš rak nije izrazito agresivan verojatno bi vam bilo pametno da sačekate sa hemoterapijom i pokušate prvo sa prirodnim pristupom (hemoterapija nepovratno uništava telo). Za kompletno povlačenje bolesti je potrebno 1-5 godina. Međutim ove prehrambene navike treba praktikovati doživotno, uz eventualno moguće smanjenje količine lanenog ulja. Inače će se rak vratiti i možda ova terapije više ne bude toliko delotvorna.

Ulje lanenih semenki mora biti sveže! Ukoliko se pokvari morate ga baciti. Laneno ulje izrazito lako užegne pa ga je zato potrebno držati u frižideru nakon otvaranja i potrošiti kroz dve -tri edelje. Jako je važno da nađete pouzdanog dobavljača lanenog ulja, jer je laneno ulje osetljivo i mora biti uvek sveže punjeno.

Komentari
Loading...