Koliko kilograma je dozvoljeno da izgubite za nedelju dana?

Verovatno ste čuli za neku osobu koja je uspela za samo nedelju dana da izgubi čak 5 kilograma. Brojne dijete to obećavaju, ali to definitivno nije najzdraviji način mršavljenja.

mrssss

Kada se pridržavate svih pravila zdrave ishrane i fizičke aktivnosti, za nedelju dana ćete izgubiti 1 do 2 kilograma. Ali, to nije kod svake osobe isto. Sve zavisi od vaše početne telesnoj težini i vašim navikama pre započinjanja programa mršavljenja.

Naime, što više kilograma viška imate, to ćete na početku brže gubiti kilograme i rezultati će biti dramatičniji.

Takođe, ako su vaše životne navike bile nezdrave, vrlo brzo ćete primetiti prve rezultate nakon usvajanja zdravih navika.

Ako se već hranite poprilično zdravo i redovno vežbate, suvišne kilograme će vam biti nešto teže skinuti. Ako na početku i izgubite više kilograma, trebate znati da je to samo izgubljena voda.

Kilogrami koje možete izgubiti i kilogrami koje trebate izgubiti su dve različite stvari. Ako želite izgubiti suvišne kilograme tako da vam se oni ni ne vrate, onda to radite polako i sigurno. To je od 0.5 do 1 kilogram nedeljno. Na taj način će rezultati biti trajni i lakše ćete ih kasnije održavati.

Ako zaista želite brzo smršati, a da ne narušite dugoročni učinak, stručnjaci preporučuju da smanjite dnevni unos kalorija i radite intervalne treninge.

To će vam pomoći da pospešite gubitak kilograma, a da ne preopteretite dnevni raspored niti usporite metabolizam.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]
Komentari
Loading...