Generic filters
Exact matches only

Koliko je kivi bitan u trudnoći

Kada pominjemo voće koje pomaže pri začeću na vrhu lestvice se nalazi kivi.

yt

Kako ima visok nivo folne kiseline povećava šanse da ostanete trudni i smanjuje rizik od pobačaja.

Mnogim trudnicama se preporučuje folna kiselina na početku trudnoće, jer je važna za pravilan razvoj deteta i njegovo zdravlje. Ona je član porodice B vitamina i ključan je nutrijent kada je u pitanju razvoj i održavanje rasta ćelija. Redovna i prava konzuumacija folne kiseline sprečava defekte u razvoju deteta.

Trudnoća, pored mnoštva divnih stvari, nosi sa sobom i probleme sa zatvorom, pa čak i hemoroidima. Dijetalna vlakna koja se nalaze u kiviju odlična su za sprečavanje tih problema. Dnevnim unosom kivija možete sprečiti probleme poput gasova, mučnine i problema sa probavom.

Kivi za trudnice je dobar i jer je pun antioksidanata, uz pomoć kojih se borite protiv slobodnih radikala koji se gomilaju u vašem telu.

“Drugo stanje” može zaista biti problematično i čini vam se da ste stalno umorni i kao da ste nejački i bolesni. To je, s jedne strane normalno, ali potrebno je da gotovo duplo ojačate organizam, jer zdrave majke rađaju zdravu decu. Kivijem se borite protiv raznih infekcija i bolesti koje bi vas mogle napasti i jačate imuni sistem. A kako je bogat vitaminom C i D on podiže nivo energije i sagoreva višak masti.

Pazite samo kada kupujete kivi da nije mekan i zastareo. Gulite ga i seckajte u voćne salate, jedite svežeg, oguljenog ili kašičicom.

Drugima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...