Koji su PRIRODNI NAČINI da se ASTMA izleči?

Saznajte kako da se potpuno prirodno rešite posledica astme.

crocus 3226433 1920

U svetu od astme boluje oko 300 miliona ljudi, a u Srbiji svako sedmo dete ima neki oblik astme.

Astma je hronična bolest disajnih puteva i grčenja mišića koji okružuju ove disajne puteve. Disajni putevi se sužavaju i javlja se otežano disanje. Međunarodni dan borbe protiv astme obeležava se 4.maja i stručnjaci širom sveta ukazuju na nagli porast obolelih.

Vrste astme

Alergijska astma je najčešći tip astme koji se javlja. Ona se javlja kao posledica osetljivosti na supstance iz spoljašnje sredine kao što su kućna prašina, grinje, korov, buđ ili duvan. Simptomi koji prethode pojavi astme su kijavica i osećaj zapušenog nosa. Ovi simptomi mogu trajti i po nekoliko godina.

Bronhijalnu astmu karakteriše preterano lučenje sluznice koja sužava bronhije i sprečava da vazduh prodre do pluća. Uzroci nastanka mogu biti unutrašnji (način života obolele osobe, konzumiranje alkoholnih pića, pušenje, način ishrane, al ii genetske predispozicije) i spoljašnji (dolaze iz sredine u kojoj čovek živi).

Pored pumpica, inhalatora i određenih lekova, pozitivne efekte u suzbijanju i lečenju simptoma astme imaju i proizvodi iz prirode.

Iako beli luk stvara loš zadah, on se svrstava u dobre, stare domaće lekove koji mogu da pomognu u lečenju ove hronične bolesti.

Obloge od senfa ili gline bi trebalo stavljati i na leđa i na grudi.

Brojni vitamini mogu da smanje asmatične napade, zato se savetuje svakodnevno unošenje vitamina C i E.

Preporučuje se i uzimanje magnezijuma koji utiče na širenje bronhija i na taj način se smanjuje šansa za asmatični napad.

Zdrava ishrana, odnosno unošenje namirnica koje su bogate vitaminima i mineralima.Jedite ribu (tuna, losos, skuša) jer sadrži omega 3 masne kiseline. Zamenite životnjske proteine biljnim, smanjite unos mleka, izbacite margarin, ulja i masti.

Med je najstariji narodni lek za lečenje astme. Udisanje eteričnih ulja iz meda već pomaže otklanjanju gušenja. Med se može uzimati ujutru sa čašom tople vode. Može se dodati đumbir u prahu, jabukovo sirće ili kajenski cimet.

 

Mnogi su čitali i ove tekstove:

Budoar.rs

Komentari
Loading...