Saznajte šta je hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina je prirodna supstanca koja se nalazi u vezivnom tkivu ljudske kože i čini kožu elastičnom i čvrstom.

gj

Hijaluron ima veoma slične efekte kao i kolagen ali efekti ubacivanja hijaluronske kiseline traju znatno duže.

Reakcije na hijaluronsku kiselinu znatno su ređe od reakcija na kolagen a rezultati traju duže (kolagen 3-4 meseca a hijaluronska kiselina 12-18 meseci, u zavisnosti od regije koja je njom tretirana). Nova Vycross tehnologija hijalurona traje najmanje 18 meseci.

Tretman hijaluronom je potpuno sigurna procedura, jer je hijaluron i inače prirodan sastojak kože. Hijaluronska kiselina nije napravljena od životinjskog ili humanog materijala, pa stoga nema rizika od infekcije, a rizik od prolazne alergijske reakcije je veoma nizak, tj. one se javljaju veoma retko.

Uz pomoć specijalne igle i injekcije, hijaluronska kiselina se ubacuje u kožu u cilju izravnjavanja bora lica, pre svega bora oko usana (nazolabijalnih bora), opuštenih uglova usana ili za popunjavanje ožiljaka. Sama procedura ubrizgavanja hijalurona nije prijatna, zbog čega se primenjuje lokalna anestezija kojom se bol prilikom intervencije eliminiše a procedura se lako podnosi.

Tretman hijaluronom traje od 20 do 60 minuta i pacijent se odmah nakon tretmana može vratiti svojim uobičajenim aktivnostima.

Neželjeni efekti

U prvih 24 časa na mestu injekcije pojavljuje se ponekad blagi otok. Kod nekih pacijenata može se javiti modrica koja posle nekoliko dana prolazi. Veoma retko, na mestu injekcije može se stvoriti otvrdnuće i crvenilo kao posledica alergijske reakcije na hijaluronsku kiselinu, ali se ova reakcija može uspešno tretirati i prolazne je prirode i najčešće ne remeti normalan izgled lica.

Drugima se dopalo i ovo:

 

Komentari
Loading...