Generic filters
Exact matches only

Kineska mapa lica otkriva s čim se vaše telo bori!

Kinesko mapiranje lica ili “Mien Shiang”  znači čitanje lice.

map

Kada jedan od naših najvećih organa – naša koža počinje da daje simptome, to bi mogao biti pokazatelj da nešto drugo ne valja kod nas, a što uzrokuje sve ove neravnoteže kojih često i nismo svesni … sve će se prikazati na našem licu.

Kineska medicina smatra da svaki deo našeg lica predstavlja određene organe u našem telu, a kad se pojavi neravnoteža u određenim područjima, na primer bradi, to nam pokazuje da imamo druge zdravstvene probleme koje treba da rešavamo.To bi mogao biti širok spektar bolesti, od akni, osipa, i osetljivosti kože do bora i pigmentacija.

Čelo: Bešika i tanko crevo

Uzrok:

Previše masna i prerađena hrana dovodi do sporog i preopterećenog probavnog sistema. Preterana konzumiranje alkohola, previše šećera i kasno odlaženje na spavanje, takođe će ometati pravilnu probavu i izazvati pustoš na vašoj koži. Stres, prljave kape za glavu, previše proizvoda za kosu i brige, takođe mogu biti jedan od uzroka.

Lek:

Sirova hrana, puno čiste vode, apstinencija od alkohola i puno odmora i spavanja. To je vreme da se očisti organizam, jesti zdravu sirovu hranu .

Između obrva: Jetra

Uzrok:

Kao gore, ističe da vaš probavni sistem radi previše i ne dobija dovoljno odmora. Vi možete takođe biti alergični na određene namirnice, kao što su pšenica ili konzumiranje mesa.

Lek:

Preporučuje se zdrava sveža hrana, svež vazduh, smirujuće vežbe kao što su joga, brzo hodanje i meditacije će vam pomoći.

Luk na obrvama: Bubrezi

Uzrok:

Preterano unošenje duvana, alkohola, loša cirkulacija limfe, moguće slabo srce.

Lek: Obilje čiste vode, što manje kofeina, zaslađenih pića i alkohola. Proverite da li ste  dovoljno hidrirani sve vreme.

Nos: Srce

Uzrok:

Zatvor, probavne smetnje, gasovi, nadutost i slaba cirkulacija. Visok krvni pritisak takođe može doneti probleme s ovog područja vašeg lica.

Lek:

Proverite svoj krvni pritisak kako biste bili sigurni da je unutar prihvatljivog raspona, a slede nizak nivo holesterola i nisko masne dijete. Organski zeleni čaj pomoći će da izbacite toksine i umereno svakodnevno vežbanje će takođe poboljšati stanje.

Gornji deo obraza: Pluća

Uzrok:

Astma, zagađenje, pušenje, sve to će uticati na ovo područje. To je takođe mesto gde nastaju tamni krugovi ispod očiju.

Lek:

Držite se podalje od zagađenog vzduha, smoga, dima i dr … Obavezno povećati unos kiseonika. Ako pušite, prestanite. Fizička aktivnost na svežem vazduhu se preporučuje, a držite se i podalje od začinjene i masne hrane.

Desni i levi obraz: pluća i bubrezi

Uzrok:

Pušenje, loša probava, želudačni problemi, stres, loša ishrana, previše šećera, moguće alergije.

Lek:

Eliminisati obrađene namirnice iz svoje ishrane i proverite koristite li kvalitetnu šminku ili proizvode za negu kože koji su pogodni za vašu kožu. Kako vaši obrazi dodiruju materijale poput jastučnice i mobilnog, proverite da li su ta područja čista. Isto vredi i za šminkanje sa spužvama i četkicama.

Usta i brada: Želudac

Uzrok:

Ishrana bogata mastima, šećerom i stimulansima kao što su kofein i alkohol. To je područje koje biva najviše pogođeno nakon sezonske ishrane. Ostajanje do kasno u noć, kao i stres, takođe može dovesti do hormonalne neravnoteže.

Lek:

Detox dijeta će vam pomoći da očistite organizam i uspostavite balans. Jedite puno tamno zelenog povrća i pobrinite se da pijete dovoljno vode. Ako se problemi nastave, posavetujte se s lekarom za sve neravnoteže u vašem hormonskom sistemu.

Vilice i vrat: Hormoni

Uzrok:

To bi moglo značiti da se vaše telo bori protiv bakterija, stresa, promene u okolini ili promene u ishrani i načinu života. Takođe, bi to moglo biti i zbog ovulacije.

Lek:

Držite područje čisto i što više boravite na svežem vazduhu. Blage vežbe poput joge i meditacije će vam pomoći. Omega 3-6-9 tablete takođe će vam pomoći da izbalansirate hormone.

Uši: Bubrezi

Uzrok:

Previše soli, začina, nedovoljno vode. Ponekad, previše kofeina može se odraziti na ovom području.

Lek:

Smanjite unos soli, začina i kofeina, ali i pijte više vode.

Komentari
Loading...