Kažite STOP svim virusima i prehladama uz ove savete

Kako biste izbegli prehlade i ojačali imunitet, pre početka zime neophodno je obaviti dobru detoksikaciju.

kk

Uz savete izbacićete štetne toksine iz organizma i postarati se za dobro zdravlje tokom hladnih dana.

Hidratacija

Što više vode pijete, više ćete čistiti telo od toksina. Oko dve litre potrebno je da popijete u jednom danu kako bi delotvorno detoksirali organizam. Ako ste odlučni, jedan dan možete piti samo vodu jer su prednosti takvog čišćenja brojni. Od mršavljenja, smanjenja umora, prevencije glavobolje, lepše kože, sve do redovinije probave.

Pametne vode

Svakog jutra u običnu vodu dodajte iseckan limun ili krastavac. Limun je po prirodi kiseo te će vašem telu dostaviti potrebne alkale i pročistiti jetru. Visok nivo kalijuma u krastavcu, pomoći će pri hidrataciji organizma, ali i uticati na izlučivanje viška nakupljene tečnosti.

Kokosovo ulje

Započnite i završite dan uz kašičicu kokosovog ulja. Poznato je da ono ubrza metabolizam i reguliše gljivice u organizmu. Takođe, odlično je u kafi, čaju ili popularnim smutijima. Ova magična namirnica održava zdravlje crevne flore, a možete je sem u kuhinji, koristiti i za pravljenje prirodnih maski za lice.

Zagrevanje

Već sigurno znate da je sauna odlična za detoksikaciju, ali ne morate nužno ići u nju da biste dobili prednosti od topline. Povećajte temperaturu u svom domu, te odradite kratak trening, što će uticati na smanjenje celulita na telu, kao i na ojačanje imuniteta.

Srodni članci:

Komentari
Loading...