Generic filters
Exact matches only

Kardio pilates za bolje telo

0

Kardio pilates spada u vežbe koje redovno praktikuju poznate zvezde poput J. Lo ili Kim Kardashian. Web sajt Self pozabavio se ovom činjenicom i predložio sledeće vežbe za bolje oblikovanje tela. Svega tri vežbe rađene dva do tri puta nedeljno, učiniće da telo izgleda zategnutije i bolje. Evo koje su vežbe u pitanju.

pa

Seksi pauk
Lezite licem prema podu, podižući grudi i vrat, a oslanjajući se na laktove. Ruke spojite u položaj kao da se molite i odgurujte se od poda, podižući se na prste i laktove. Leđa i celo telo neka su u ravnom položaju, zadržite se pola minuta, a potom savijte desno koleno u spoljnu stranu i zategnite zadnjicu. Vratite nogu u prvobitni položaj i ponovite isto i sa levom nogom. Vežbu ponoviti 4 puta, a odmah potom uradite sto skakanja šireći opružene ruke i noge tzv. Jumping Jacks.

bok

Ostriga
Zauzmite bočni položaj u ravni tela i savijte kolena ka napred. Naslonjeni na jednu ruku, drugu položite celom šakom na pod i počnite da odvajate gornje koleno od donjeg, ne pomerajući ostatak tela. Istovremeno, stežite stopala i držite ih što više zajedno. Obratite pažnju i na disanje – udah pri otvaranju kolena, izdah pri zatvaranju. Vežbu ponoviti 15 puta sa obe strane, a nakon toga i 100 Jumping Jacks skakanja.

most v

Most sa jednom nogom u vazduhu
Lezite na leđa, nogama savijenim u kolenima. Noge neka su raširene u širini kukova, sa razmaknutim stopalima u spoljnu stranu. Nežno izdahnite stiskajući trbušnjake dok kukove izdižete sa poda. Stopala neka su vam čvrsto pripijena uz pod radi što boljeg oslonca, kao i ruke, koje ste položili pored tela. Podignite levu nogu ka grudima, savijte u kolenu formirajući prav ugao i ponovite ovaj potez 15 puta. Polako spustite nogu u prvobitni položaj i vežbu ponoviti i sa desnom nogom. Raditi tri ponavljanja za obe noge.

 

 

 

Komentari
Loading...