Karanfilić najbolji lek protiv zubobolje

Karanfilić se ponaša kao mali zubar, jer sadrži protivupalne hemijske eugenole.

karanfilic1

Najjednostavniji potez prilikom zubobolje je da stavite jedan celi karanfilić u usta. Zagrizete ga zdravim zubima da bi otpustio ulje, koje ublažava bol i koje će uticati na bolan zub. Držite omekšali karanfilić na bolnom zubu 30-tak minuta. Ispljunite ga, a proces možete i ponoviti nekoliko puta u toku dana da biste olakšali zubobolju pre nego što posetite stomatologa.

Ukoliko vam karanfilić izaziva ružan osećaj među zubima, možete probati sa gazom. Stavite nekoliko karanfilića u gazu, napravite „malu kesicu“ i razbijte karanfiliće udarajući ih čekićem za meso ili knjigom, da bi ispustili svoja ulja. Možete prisloniti navlaženu gazu na bolan zub.

Pokušat možete i sa kombinacijom ljute crvene paprike i karanfilića. Ovaj postupak može izazvati, trenutno, „gorući“ osećaj u ustima, ali to traje samo par minuta. Šta trebate uraditi? Izgnječite nekoliko karanfilića i pomešajte ih sa istom količinom ljute crvene paprike u prahu. Dodajte par kapi vode da biste dobili gustu pastu. Kuglicu vate namočite u smesu i vatu stavite na bolan zub. Pošto ljuta paprika može iziritirati desne, pazite da smesa dođe samo u dodir sa zubom.

Komentari
Loading...