Generic filters
Exact matches only

Karanfilić najbolji lek protiv zubobolje

Karanfilić se ponaša kao mali zubar, jer sadrži protivupalne hemijske eugenole.

karanfilic1

Najjednostavniji potez prilikom zubobolje je da stavite jedan celi karanfilić u usta. Zagrizete ga zdravim zubima da bi otpustio ulje, koje ublažava bol i koje će uticati na bolan zub. Držite omekšali karanfilić na bolnom zubu 30-tak minuta. Ispljunite ga, a proces možete i ponoviti nekoliko puta u toku dana da biste olakšali zubobolju pre nego što posetite stomatologa.

Ukoliko vam karanfilić izaziva ružan osećaj među zubima, možete probati sa gazom. Stavite nekoliko karanfilića u gazu, napravite „malu kesicu“ i razbijte karanfiliće udarajući ih čekićem za meso ili knjigom, da bi ispustili svoja ulja. Možete prisloniti navlaženu gazu na bolan zub.

Pokušat možete i sa kombinacijom ljute crvene paprike i karanfilića. Ovaj postupak može izazvati, trenutno, „gorući“ osećaj u ustima, ali to traje samo par minuta. Šta trebate uraditi? Izgnječite nekoliko karanfilića i pomešajte ih sa istom količinom ljute crvene paprike u prahu. Dodajte par kapi vode da biste dobili gustu pastu. Kuglicu vate namočite u smesu i vatu stavite na bolan zub. Pošto ljuta paprika može iziritirati desne, pazite da smesa dođe samo u dodir sa zubom.

Komentari
Loading...