Kakva vam je zadnjica, takvo vam je zdravlje

Prva pomisao na debelu zadnjicu je i da je dotična osoba gojazna, a sam tim i da ima problem sa zdravljem.

zadnjica

Kakav oblik vi imate?

Ipak, ovo ne mora uopšte da bude tačno, nečija figura prosto može da „podnese” nešto veću zadnjicu.

Kada je u pitanju zdravlje, setite se da je mnogo opasnije imati salo oko grudi, odnosno u blizini srca.

Zapravo, masne naslage na bokovima štite srce zadržavaljući salo na mestima sa kojih ne mogu da naštete vitalnim organima.

V” OBLIK

Za ovoj oblik karakterističan je uzak struk i nešto širi kukovi. Zadnjica je zapravo najšira u donjem delu leđa, a onda se postepeno sužava. Ovaj oblik zadnjice karakterističan je za starije žene, a neophodno je da regulišete unos masti, pogotovo trans-masti koje ne bi trebalo da konzumirate uopšte.

ČETVRTASTI OBLIK

Ili kako se drugačije naziva, „mišićava zadnjica”. Karakterišu je približno slične dimenzije širine kukova i zadnjice. Ovakav oblik naziva se i „dečačka građa”.

Ovakvu zadnjicu veoma je teško preoblikovati i potrebno je raditi posebne i prilično agresivne vežbe i čučnjeve kako bi se promenila.

Ove osobe su obično veoma zdrave, ali u nekim slučajevima mogu da imaju malo sala na bokovima. Rešenje? Samo čučnjevi.

OKRUGLI OBLIK

Drugačije se naziva i oblik „trešnje” ili „jabuke”. Struk je znatno uži od zadnjice koja je obla i puna. osobe koje poseduju ovakav oblik zadnjice uglavnom su veoma zdrave.

SRCOLIKI OBLIK

Definitivno najpoželjniji oblik zadnjice, i svakako najlepši. Ipak, ukoliko ne vežbaju, ove osobe rizikuju da imaju srčanih problema.

Srodni članci:

(Supertastyrecipes/S.J.)

Komentari
Loading...