Neuromuskularni kineziotejping

Povredila sam zglob pre godinu dana na dzogingu,da li bi mi kineziotejp pomogao i sta je to?

Odgovara: Predrag Jovičić, fizioterapeut , “ViP physical”

krk2-300x195

 Predlog:

>Prvi korak:  Pošto simptomi istegnuća (distorzije) traju duže od godinu dana prvo se obavi fizikalni pregled,jer je trajanje simptoma dugo.
Po izvršenom pregledu se ustanove dalji koraci,koji mogu biti u vidu daljih dijagnostičkih procedura,ili stupanja u proces lečenja.

>Drugi korak:  Način otklanjanja problema u “ViP physical”-u,može biti samo mobilizacija zgloba,usled disclokacija sitnih kostiju skočnog zgloba,fizikalna terapija ili kineziotejping.

>Treći korak:  Kineziotejping je tehnika koja se sastoji u postavljanju elastične,lepljive trake na kožu u cilju postizanja blagotvornih efeketa na mišićno-skeletni sistem i unutrašnje organe.

Kineziotejp je pamučna,vodootporna, samolepljiva traka,posebog tkanja i kontura.Ne sadrži lekovite supstance.Različitih je boja,ali to ne predstavlja njihovu razliku.
Lepi se u određenom položaju zgloba i mišića.Aplikovanje na skočni zglob ima više tehnika u zavisnosti od potreba.Sistem delovanja trake je u nabiranju kože.Ona tako povećava međuprostor i poboljšava
cirkulaciju i smanjuje pritisak u potkožnom sloju,tako da efekat nije samo lokalni nego se odražava i na dublje slojeve.

 

 

Komentari
Loading...