Generic filters
Exact matches only

Kako ukloniti podočnjake prirodnim putem

Ovim tekstom predstavljamo vam nekoliko načina kako da se rešite podočnjaka.

TAMNI PODOČNJACI

Za podočnjake je veoma važno da budete uporni i redovni u tretiranju. Nemojte očekivati da će se povući posle samo jednog tretmana, ali već posle nekoliko dana trebali bi da postanu manje vidljivi. Sve ovde nabrojane metode za uklanjanje podočnjaka možete kombinovati, ali je preporuka da jednu istu vrstu metode ponavljate uzastopno makar nedelju dana, pre nego što predjete na neku drugu.

Pomorandža i glicerin

Sok od pomorandže je još jedan koristan prirodni lek protiv podočnjaka.

Priprema: pomešajte jednu kašiku soka od pomorandže sa 2-3 kapi glicerina i nanesite ispod očiju u predelu podočnjaka. Držite 10 minuta, isperite vodom, a postupak takodje ponovite najmanje dva puta dnevno.

Mleko

Natopite gazu ili vatu hladnim mlekom, zažmurite i to kao oblog stavite preko celog oka, tako da prekrijete i podočnjake. Ostavite 10-15 minuta, pa isperite mlakom vodom.

Zeleni čaj ili kamilica

U hladnu vodu namočite dve kesice zelenog čaja ili kamilice, stavite ih u frižider na pola sata, pa ih držite 15-tak minuta preko očiju.

Sok od krompira

Još jedan stari prirodni lek protiv podočnjaka.

Priprema: Narendajte krompir, pa iz njega iscedite sok. Natopite vatu ili gazu sokom od krompira, pa držite u vidu obloga preko zatvorenih kapaka, pazeći da prekrivaju i područje tamnih podočnjaka. Nakon 10 minuta isperite vodom.

PROČITAJTE VIŠE:

Komentari
Loading...