Generic filters
Exact matches only

Kako ukloniti kurje oko

Kurje oko zapravo nastaje zbog dugog trenja kože a do toga najčešće dolazi zbog nošenja uske i neudobne obuće, zbog čega se koža stopala tare o ivice obuće, a kada se nose cipele sa visokom potpeticom, time se stvara pritisak na jedan deo stopala koji vremenom otvrdne.

 

I nošenje cipela bez čarapa, na bosu nogu, može da bude faktor rizika za nastanak kurjeg oka, jer se na taj način povećava trenje između kože stopala i obuće.

Osim na prstima i između njih, kurje oko se pojavljuje i na bočnim stranama stopala, a takođe i na petama i na tabanima.

Tvrda, hrapava i zadebljala koža, žućkaste boje prvi je znak da je kurje oko nastalo. Vrlo brzo ono postaje osetljivo na dodir, a pri nošenju obuće počinje da se oseća i bol.

Obično se leči preparatima za kurje oči koji se nabavljaju u apotekama a među kojima su najčešči flasteri i tečnosti za ovu namenu. Tegobe ublažava i potapanje stopala u toplim kupkama i hidriranje kože kremama i losionima.

Tvrda koža kurjeg oka se može i ukloniti, ali je to najbolje ne raditi sam, pomoću raznih priručnih pomagala, već ga prepustiti obučenim osobama u specijalizovanim ordinacijama.

U lečenju kurjeg oka dobrim su se pokazale i razne lekovite biljke a posebno čuvarkuća. Ona se upotrebljava tako što se skine tanka kožica sa jedne strane lista biljke i baš ta strana stavi na kurje oko.

Da bi list stajao na problematičnom mestu i da se ne bi odlepio, treba preko njega zalepiti običan flaster. Najlakše je ovaj tretman raditi noću. Dovoljno je ponoviti ga četiri-pet puta.

 

Kako ukloniti kurje oko

Evo i jednog od saveta naših čitalaca, kako prirodnim putem ukloniti kurije oko:

“Ne znam uzrok ali znam lek, bar meni je pomogao.

 

Potopiti crni luk u vinsko sirće da prenoći pa privijajte na kurje oko i tako nosite do uveče. Posle pranja nogu ponovo stavite do ujutru. Budite uporni. Posle trećeg dana skidajte kožu samo što može noktom i ponovo privijajte luk. Na kraju i koren izađe”.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...