Kako ubrzati rast kose na prirodan način

Koliko ste se puta našli u situaciji da ste nakon šišanja tugovali za svojom kosom? Teško je zaboraviti trenutak kada ste se ošišali i nedugo nakon toga zažalili. Dobro je što postoje načini kako možete ubrati rast kose. Vreme je da se okrenete prirodnim metodama.

hair

Dosadašnja dužina kose vam je dosadila, odlučili ste se ošišati i sada mesec dana kasnije želite da vam se istom brzinom vrate vlasi koje vam je frizer ošišao? Eh kada bi to bilo tako lako. Naravno da vlasi ne mogu narasti brzinom svetlosti, ali zato možete ubrzati njihov rast.

Ukoliko niste pri novcima ili ih jednostavno ne želite ostavljati u frizerskom salonu kako bi vam napravili ekstenzije, okrenite se prirpravcima koje možete napraviti sami kod kuće. Tako ćete uštedeti ne samo vreme nego i novac, a kućni budžet će moći još malo odahnuti.

Iako je teško poverovati, ali ne smete zaboraviti na luk. Bez obzira što nije prijatan kada ga sečete jer imate potrebu plakati kao kišna godina, neverovatno je kako može podstaći rast vaše kose.

Uzmite 3 bela luka, 1 cri luk i 2 štapića cimeta. Spomenute sastojke stavite u vodu da se kuvaju, a kada su omekšali ostavite ih na sobnoj temperaturi kako bi se mogli ohladiti.

Sada svaki put kad perete kosu stavite čudotvornu smesu, držite oko 15 minuta i zatim isperite. Nakon samo nekoliko nedelja vaša će kosa biti bujnija i duža. Ovakvu metodu ne smeju primenjivati oni koji farbaju kosu jer luk može oštetiti boju.

Ako želite ojačati kosu i ubrzati njen rast, onda je za vas paradajz. Zahvaljujući velikoj količini vitamina koje sadrži, upravo se paradajz preporučuje za svakodnevnu konzumaciju. Pored toga što je zdrav i omogućuje kvalitetniji život, on je odličan i za negu vaše kose.

Kako bi kosa narasla pre nego što se nadate, izmešajte 1 manju kašiku meda, 1 žumance i 3 paradajza. Dodajte malo vode, pomešajte i nanesite na polusuvu kosu nakon pranja. Držite do 30 minuta i zatim isperite. Masku je potrebno nanositi jednom nedeljno. Na vama je da se odlučite za najbolju masku i uživate što pre u svojoj dužini kose.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]
Komentari
Loading...