Generic filters
Exact matches only

Kako sprečiti suve i umorne oči

Koristite li takozvane veštačke suze koje možete nabaviti u apotekama bez recepta? Idealne su za osobe koje koriste kontaktna soćiva, a kada osetite da su vam oči suve i umorne, jednostavno ukapajte par kapi.

obrazek107918-59148

Omega-3 kiseline su izvor zdravlja za vaše oči. One naime podstiču proizvodnju suza. Najbolji izvor omega-3 kiselina su ribe i riblje ulje.

Unosite dovoljno tečnosti, dnevno oko dve do tri litre. Ako veći deo dana boravite u klimatizovanom prostoru, slobodno povećajte količinu tečnosti. Odmorite se, posebno ako na poslu radite uz kompjuter.

U nastavku pogledajte kako možete pomoći umornim očima na prirodan način.

  • Češće sklopite oči i kružite s njima. Pomoći će i češće treptanje. Naime dok radimo za kompjuterom manje trepćemo nego inače, a to takođe dovodi do suvih očiju.
  • Boravak u prirodi je i više nego važan. Posebno su dobre šetnje u šumama i parkovima. Naime tamo je veća vlažnost vazuha, što je od koristi vašim očima. Trčanje u prirodi je takođe dobra opcija. Naime trčanjem se podstiče znojenje i proizvodnja suza.
  • Pokušajte s opuštanjem očiju. Ako osetite u jednom trenutku umor preporučuje se  odmor po nekoliko minuta. Namirnice kao što je sirovi krompir mogu isto pomoći. Stavite ih na kapke i držite kratko vreme.
  • Da li ste čuli za ružinu vodu? Kapljice tog čudesnog leka rade prava čuda, a dovoljno je ukapati nekoliko kapi u oči. Vaše će oči biti odmorne i očišćene od prljavštine koja se tokom dana uvukla.
  • Izbegavajte promaju.Možda vam se čini kao dobar način osveženja tokom vrelih dana, ali negativne posledice ćete osetiti tek kasnije. Ako inače patite od osetljivih očiju, prilikom ronjenja nemojte otvarati oči ili nosite masku.

Čuvajte svoje oči, jer ipak su one prozor u dušu svakog čoveka. Oči su nam važne i ne može biti svejedno da li su li zdrave ili nisu.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]

Komentari
Loading...